Zamanlarının çoğunu sosyal medyada geçiren birçok kişi, hesaplarına erişimde sorun yaşıyor. Özellikle WhatsApp'dan görüntülü ve sesli arama yapanlar şuanda bu iletişimi kuramıyor. Peki, Whatsapp, Instagram ve Facebook çöktü mü? Whatsapp, Instagram ne zaman düzelir?

Küresel düzeyde en yaygın kullanılan akıllı telefon uygulamalarından WhatsApp, Instagram ve Facebook'a erişim sorunu yaşanıyor.

WHATSAPP, INSTAGRAM VE FACEBOOK ÇÖKTÜ MÜ?

Dünyada 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan mesajlaşma programı WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşanıyor. Uygulamaya Türkiye'deki kullanıcıların yanı sıra küresel çapta da erişim sıkıntısı yaşanıyor.

Erişim probleminden etkilenen platformların Facebook şirketine ait olması sebebiyle, sorunun Facebook'un veri merkezlerindeki bir problem nedeniyle ortaya çıkmış olabileceği tahmin ediliyor.

İnternete erişim sorunlarını raporlayan NetBlocks platformu da Facebook'a ait uygulamaların çöktüğünü duyurdu.

SAAT 18:44'TE ÇÖKTÜ

Web sitelerinde gerçekleşen sorunlarına ilişkin anlık bilgiler sağlayan 'Down Detector' internet sitesi, dünya genelinde yaşanan sorunun TSİ ile 18.44'te başladığını bildirdi.

FACEBOOK, WHATSAPP, INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELİR?

Konuyla ilgili WhatsApp'tan açıklama geldi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler!" ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda bir açıklama geldi.

Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi