Instagram ve WhatsApp'a dünya genelinde erişim sorunları yaşıyor. Türkiye'de de milyonlarca kullanıcı erişim sorunundan etkilendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, "USOM raporuna göre WhatsApp ve Instagram trafiklerinde yaşanan kesintiler global çapta ve yurtdışı kaynaklıdır" açıklamasını yaptı.

Sayan, yerli uygulamalar Yaay ve BİP'te herhangi bir hizmet kesintisi olmadığını ifade etti.

WhatsApp ve İnstagram çöktü mü? Neden Açılmıyor ? Bağlanıyor Sorunu

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim sorunu yaşanıyor. Tüm dünyada bir milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp'a bağlanma sorunu sosyal medyada gündem oldu. Peki WhatsApp çöktü mü? İşte WhatsApp ile ilgili son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya mecralarından Instagram ve Whatsapp çökmesi son dakika haberi olarak gündeme geldi. Saat 20:30 sonrasında, dünya genelinde binlerce kullanıcı 'Whatsapp çöktü' 'İnstagram çöktü' raporu vererek diğer kullanıcılar ile yaşadıkları sorunu paylaştı. Whatsapp'ta mesajlar, fotoğraf ve video gönderilemedi. Buna göre tüm kullanıcılar yaşanan durum neyle alakalı ve Whatsapp'tan çökme ile ilgili resmi bir açıklama geldi mi? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

İşte, son dakika haberine ilişkin detaylar…

Sosyal medya kullanım araçları ınstagram ve whatsapp çökmesi son dakika olarak duyuruldu. Whatsapp çöktü mü sorusu birçok kullanıcı tarafından sorgulanırken Whatsapp Web platformuna da giriş yapılamıyor. Zaman zaman erişim geri gelse de, Whatsapp sorunu devam ediyor. Kullanıcı sayısı milyonları aşan popüler yazışma uygulamaması Whatsapp akşam saatleri itibariyle hizmet verme sıkıntısı yaşamaya başladı.

Milyonlarca kullanıcı bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a girerek sevdikleriyle iletişim kurmak isteyenler, uygulamaya erişimde zorluk yaşadı. Instagram, Whatsapp tarafından soruna ilişkin herhangi bir açıklama henüz yapılmazken, yaşanan sorunun ilerleyen saatlerde çözülmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Editör: Haber Merkezi