wpmesaj.ml gibi uygulamalarda, başkasını Whatsapp mesajları görülebileceği iddia ediliyor.  Birçok kişi de bunun mümkün olup olmayacağını araştırıyor. Uygulamanın sitesine girildiğinde "İstediğin kişinin Whatsapp mesajlarıını görün, tek yapmanız gereken numaranın ilk ve son 2 hanesini yazmak." notu yer alıyor. Peki, başkalarının Whatsapp mesajlar okunabilir mi?

BAŞKALARININ WHATSAAP MESAJLARI OKUNABİLİR Mİ?

Bu tür uygulamalar illegaldiri. İllegal olan bir hareket olduğundan dolayı da bilgisayarınıza virüs bulaştığında da elinizden bir şey gelmiyor. Bu nedenle Whatsapp'ta 'başkasının mesajını okuma yöntemleri' diye söz edilen uygulamalarda uzak durmanız gerekiyor.

whatsappmesajları

Whatsapp'ın yapılan yazışmalar için özel bir koruma sistemi şifrelenir

Kullanıcıların Whatsapp mesajlarının okunabilmesi için kişisel bir hata gerekiyor. Bu hatalarda genellikle kişinin kendi unutkanlığundan kaynaklanıyor.

Örneğin Whatsapp'ı masaüstünden açanlar sıkça bu hatayı yapıyor. Bilgisayarda açık kalan Whatsapp'ı kapatmayı unutan kullanıcılar bir başkasının mesajlarını okuyabilmelerine maalesef olanak veriyor.

Onun dışında telefonu tamire verirken de bu hata sıkça yapılıyor ve telefonda gerekli temizlik yapılmadan hiç bilmediğiniz birine telefonunuzu ve dolayısıyla çok özel bilgilerinizi veriyorsunuz. Bu nedenle Whatsapp'ta başkalarının mesajlarını okumak daha çok kişisel hata kaynaklıdır diyebiliriz.

Editör: Haber Merkezi