2004 yılında vizyona giren Yağmur: Kıyamet Çiçeği filmi 2 saat boyunca izleyicilerine farklı duygular yaşatırken, geçmişte yaşanan pek çok olaya da şahitlik ediyor. Peki, Yağmur: Kıyamet Çiçeği filminin konusu ne oyuncuları kimler? Haberimizde, merak edilenleri bir araya getirdik…

YAĞMUR: KIYAMET ÇİÇEĞİ FİLMİNİN KONUSU

Yakın tarih geçmişimizin en büyük facialarından biri olarak bilinen Çernobil felaketinden sonra kocasını kanser nedeniyle kaybeden Elena, oğlunun da kansere yakalandığını öğrenince Türkiye’ye gelerek çare aramaya başlar.  

Elena Trabzon’da oğlunun tedavisi ile uğraşırken, tek hayali Trabzonspor’da oynamak olan Şenol ile tanışır. Sonunu hiç düşünmeyen Şenol, Elena’ya ilk görüşte aşık olur.

Diğer tarafta ise, 1995-1996 yılı futbol liginde şampiyon olmaya çok yaklaşan Trabzonspor’un son maçta şampiyonluğu elinden kaçırmış olması, amigo Ahmet’in de dünyasının başına yıkılmasına neden olur.

Öte yandan, kişiliği ve sesi ile milyonlarca kişinin kalbinde taht kurmuş olan Kazım Koyuncu bulunmaktadır. Koyuncu, yöre haklının sesi gibidir, ancak o da bir Çernobil mağduru olarak kanser nedeniyle hayatını kaybeder.

OYUNCU KADROSU

Yağmur: Kıyamet Çiçeği filminin yönetmen koltuğunda aynı isimli romanın yazarı Onur Aydın otururken, filmin oyuncu kadrosunda Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Sait Genay, SettarTanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova, Rıza Sönmez ve Serap Aksoy gibi isimler yer alıyor.

Yağmur: Kıyamet Çiçeği filmi, 12 Aralık 2014 tarihinde vizyona girerken, aynı zamanda 21. Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarıştı ve burada “Siyad En İyi Film” ödülünü aldı.

Editör: Haber Merkezi