En rahat maçlarda bile kenarda ciddi ve düşünceli bir görüntü sergileyen Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, belki de geride kalan maçlarda attıkları 50 golde bu kadar keyifli, bu kadar içten gülmemiştir. Çok hırslandığı, yerinden sıçradığı, yanındakilerle kucaklaştığı goller olmuştur da, hiç ligin asist kralı Rachid Ghezzal’ın attığı goldeki kadar gözlerinin içiyle gülmemiştir.

Acaba, sıkıntılı olacağını ön gördüğü maçta erken gol buldukları için mi bu kadar sevindi, yoksa Ghezzal’ın ligdeki ilk golünü atmasına mı, bilinmez. Ancak, gerçekten çok sevindi Sergen Hoca, Cezayirli futbolcu da hocasına koşarak sevincini onunla paylaştı.

Sonra da durmadı Ghezzal, golden hemen birkaç dakika sonra Aboubakar’a bir top attı ki, 11’inci asistini yapmasını Arda Kızıldağ araya girerek önledi. Ardından yine ceza alanı içine son derece akılcı top indirmeyi sürdürdü.

Gençlerbirliği, rakibinin hızlı, baskısı yüksek ve gollü başlangıcı karşısında fazla bir şey yapamadı. Sıkıntılı günlerden çıkmak için teknik direktör değiştiren, geçen hafta bay olmanın avantajı ile kamp yapan Kırmızı Siyahlılar, ancak yarım saat dolduktan sonra kafasını kaldırabildi. Rakibin savunma zaaflarından yararlanmaya çalıştı.

Kilitlenen, artan kar yağışı altında orta alan mücadelesine dönüşen oyunda, kenar yönetimler sahaya müdahale ettiler. Sergen Yalçın’ın hedefi, oyunu kopartacak ikinci golü bulmaktı. Mehmet Altıparmak, kupa yorgunu, rakibinin giderek daha yorulacağını hesaplayarak oyunun sonlarında daha etki sağlayacak oyuncularını sahaya sürdü. Değişikliklere daha çabuk ayak uyduran Siyah Beyazlılar, pozisyon üretti. Topu kalesinden en uzak bölgede oyaladı. Cenk’in dönüş golleriyle de, iki haftalık tatile çıktı.