Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda çarşamba günü saat 12.00 sıralarında 4 farklı noktada başlayan yangının etkisi hala sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin farklı illerinden de yangın haberleri peş peşe geliyor. Gelen haberler herkesi derin üzüntüye boğuyor. Yangın çıkan iller şehirler hangileri? arama motorlarında araştırılıyor. İşte hangi illerde yangın var? sorusunun cevabı ve Son dakika yangın haberleri...

MUĞLA-BODRUM ORMAN YANGINI

Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik Mahallesi'nde dün çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'ne sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı. Muğla Bodrum'da Kumbahçe Mahallesi İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaştığı görüldü. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

yangın

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGIN BÖLGESİNDE!

Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda çarşamba günü saat 12.00 sıralarında 4 farklı noktada başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda zeytinlik ve bahçenin yanı sıra ormanlık alanda etkili olan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı. Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin yanı sıra orman işçileri ile itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının büyük bir alanda etkili olması nedeniyle birçok ev kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlar eşyalarını alamadan evlerini terk etti. Bazı evlerde ise yangının hala devam ettiği görüldü. Mahallede otomobiller, iş makineleri ve bir itfaiye aracı yanarak metal yığını haline geldi.

Manavgat'ta 42 mahallenin etkilendiği yangında 27 mahalle tahliye edildi. 18 bin aboneye elektrik ve su verilemeyen Manavgat'ta yangına evlerinde yakalanan Hasan Ali Yüksel ile Osman ve Şehri Kardaş çifti yaşamını yitirdi. Yangından etkilenen 279 vatandaş hastanelerde tedavi edildi.

5 BAKANLI KOORDİNASYON

Yangın sonrası Manavgat'a gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

yangın erdogan

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

MANAVGAT'TA 2 YANGIN İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Gebece Mahallesi Güğlendibi Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunan arazöz alevler arasında kalırken, arazözde görevli 4 kişilik yangın ekibinden 2 kişiye ulaşılamadı.

Alevler arasından yaralı olarak çıkan araç sürücüsü Niyazi Iskarça ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya 112 sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

yangın

2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarında, Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş'ın yanan arazöz içerisinde cansız bedenlerine ulaşıldı.

MUĞLA-KÖYCEĞİZ ORMAN YANGINI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 15.48'de başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına karadan ve havadan yapılan müdahale bugün karadan devam ediyor. Tedbir amaçlı bazı evler boşaltılırken yangına karadan müdahaleye devam edildiği belirtildi.

MERSİN-SİLİFKE ORMAN YANGINI

Mersin'in Silifke ilçesi Boğsak koyunda 28 Temmuz sabahı başlayan orman yangını, 4. gününde de devam ediyor. 4 gündür süren yangın, farklı bölgelere de sıçradı. Boğsak koyunda başlayan, Yeşilovacık, Işıklı, Hırmanlı, Tokmar ve İmamuşağı mahallelerini etkisi altına alan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle yayıldı.Havadan ve karadan ekipler yangına müdahale ederken, zaman zaman rüzgarın sert esmesi müdahaleyi güçleştiriyor. Mersin-Antalya kara yolu, yeniden çift yönlü ulaşıma kapandı.

HATAY ANTAKYA ORMAN YANGINI

Soğutma çalışmalarının yapıldığı bölgede, bazı evlerde hasar oluştuğu gözlendi.

Oğluna yaptırdığı ev yangında hasar gören Sıdıka Yıldız, büyük üzüntü yaşadığını söyledi

Hatay'ın Antakya ilçesinde, Habib-i Neccar Dağı eteklerinde çıkan ve bölgedeki bazı yerleşim yerlerine de sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Habib-i Neccar Dağı Bağrıyanık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, bölgedeki bazı evlere sıçradı.

Olay yerine sevk edilen Orman İşletme Şefliği ve itfaiye ekiplerince karadan, helikopterle de havadan yangına müdahale edildi.

Bölgedeki vatandaşlar da ellerindeki kovalarla ve su hortumlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Marmaris ve Bodrum’daki orman yangınlarından 160 kişi etkilendi. 159 hastamızın tedavilerini tamamladık, taburcu oldular. Bir hastamız yanık tedavisi için İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bilindiği gibi, ilk gün Marmaris’te bir can kaybımız olmuştu.' dedi.

Editör: Haber Merkezi