Eski Yarbay Mehmet Alkan… Türkiye onu, kardeşi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan şehit olduğunda, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde hükümete yönelik yaptığı konuşma ile tanımıştı. Üzerinde resmi üniforma olduğu hâlde kardeşini kaybetmenin acısıyla “Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” diye feryat ettiğini sanıyorduk. Bu konuşmasından sonra iktidarın ve iktidar medyasının büyük tepkisini çekmişti. Şehit hassasiyeti olan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, o günlerde ona sahip çıkan konuşmalar yapmış, bizlerde Ortadoğu gazetesindeki köşe yazılarımızda ona destek çıkmıştık. Niyeti, ilişkileri, ahlaki düzeyi, psikolojik hâli sonradan ortaya çıktı.

          Kahpe gün geldi ve 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. 15 Temmuz sonrası devlet hücrelerinden FETÖ’cüleri temizleme mücadelesi hızlanınca gizli bir tanığın “Tenis ve yüzme arkadaşımdı. (…) AKP’ye düşmanlığından, HDP’ye oy verdiğini ima ettiğinden, Fetullahçılarla ilgili kötü düşüncelerimi ifade ettiğimde onları hararetle savunmasından cemaatçi olduğunu biliyorum.” ifadesiyle Mehmet Alkan, Türk ordusundan FETÖ’cü suçlamasıyla atıldı. Kendisi de bu durumu “Hayatımın hiçbir döneminde FETÖ ile irtibatım olmamıştır, selam dahi vermedim ama yıllardır bu örgütle beraber olanlar tarafından ‘FETÖ’cü’ diye atıldım.” diye izah etmişti. Daha sonra yargılandığı mahkemede gizli tanık “somut bilgim yok, kanaatimi söyledim” deyince somut delil olmadığı gerekçesiyle beraat etmişti.

          Ama Mehmet Alkan, KHK ile Türk ordusundan ihraç edilince, kendisini yine değişik kurumlardan KHK ile atılan FETÖ’cü ve PKK’lıları savunmaya adadı. Sosyal medya sayfalarına girin bakın “bu FETÖ’cü, bu PKK’lı” demeden herkesi savunuyor. HDP milletvekillerinin konuşmalarını paylaşıyor. Ama AKP ve MHP’den nefret ediyor, onlara hakaret eden paylaşımlar yapıyor.

          Mehmet Alkan 2017 yılında CHP’ye katılmış ve CHP’ye katıldığı günden bu yana CHP’nin PKK ile olan aşkına karşı üç maymun rolünü oynamıştır. Hatta kendisi HDP’nin de katılıp destek verdiği Adalet Yürüyüşü’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yürümüştür. Kemal Kılıçdaroğlu’nun HD(P)KK’ya sahip çıkan eylem ve söylemlerine karşı hep susmuş, CHP’nin bu ihanetleri karşısında şehit kardeşi Ali Alkan’ı bir gün aklına dahi getirmemiştir.

          Kardeşi şehit olduğunda, cenaze töreninde sözde çözüm süreci için AKP’ye tepki göstermiş, hâlâ tepki göstermeye devam ediyor ama çözüm sürecinin bir parçası olan HDP’ye hiç toz kondurmadı ve kondurmamaya devam ediyor.

          CHP’nin HDP sevdası karşısında hep savunmalar yaptı. Hatta bir kavga yazışmamızda bana “CHP hakkında söyledikleriniz kendi uydurmalarınız” diyordu. CHP’nin HD(P)KK ittifakı ve PKK ilişkileri falan hep uydurmaymış… Gerçi adamın HDP’den hiçbir rahatsızlığı yok ki, CHP’nin HD(P)KK ile ilişkisinden rahatsız olsun. Kardeşinin katillerinden oldukça memnun!

Biz gelelim asıl konumuza…

          Mehmet Alkan isimli TSK’dan atılmış bu adamın, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye hakaretlerine cevap verdi diye, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy hakkında TBMM’ye fezleke bile geldi. Bu adamın MHP milletvekili hakkında fezleke düzenletecek bu gücü nereden aldığını çok merak ediyorum. Adam 24 saat Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ve Liderimiz Devlet Bahçeli’ye alenen hakaret ediyor. Ama bu adam tahrik ettiği MHP’lileri, Ülkücüleri mahkeme ve emniyet kapılarında toplatabiliyor.

          Ben bile bu Mehmet Alkan yüzünden iki kere emniyete ifadeye gittim. Bir kere de mahkemede duruşmaya çıktım. Türkiye genelinde de tahrik ettiği Ülkücüleri mahkemeye vermektedir. Hakareti eden o, küfürleri eden o, tahrikleri eden o. Ama yargı düzeni bu adamın oyuncağı olmuş, herkesi mahkemelerde uğraştırıyor ve bu durumu da yargıda bulduğu güç ile meslek hâline getirmiş…

          Sosyal medya sayfaları FETÖ’cülerden, PKK’lılardan geçilmeyen (girin bakın) Mehmet Alkan’ın değişik haber sayfalarına yazdığı yorumlardan bazıları şunlar:

“Tez zamanda geberesin inşallah dönek ve değnek Bahçeli...”

“Kara Parti ve onun bastonu Bahçeli bütün kötülüklerin anasıdır.”

“Boyun devrilsin de tez zamanda helvanı yiyelim inşallah Bahçeli...”

“Darısı senin başına sayın Bahçeli...üstelik hiç de vakitsiz sayılmaz...”

“Ben ve tüm KHK’lılar sen ölünce keseceğiz kurbanı kuyruk Bahçeli...”

“Gerçi bu yaptığınız işaretleme iyi oldu, ileride AKP suç örgütü üyelerinin tespitinde çok yardımcı olacak...(AKP’yi tehdit)”

          Daha buna benzer birçok hakareti var… İhanetlerini geçtik. Nasıl bir psikolojik sorunları varsa, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye mektup yazıp, kamuoyuyla paylaşıyor ve mektubunu “Tez zamanda ölmeniz dileğiyle” cümlesiyle bitiriyor. Akıl hastanesine kapatılması gereken bir adam, bu sözlerle tahrik ettiği Ülkücüleri mahkeme kapılarında toplatıyor, MHP milletvekilleri hakkında fezleke hazırlattırıyor. Bu durum bile yargı yapılanmasının elden geçirilmesini elzem kılıyor. HSK Başkanı ve üyelerinin, Mehmet Alkan isimli bu adamın yargıda bu gücü kimlerden aldığını sorgulaması gerekmiyor mu?

          Sosyal medya sayfalarını KHK ile ihraç edilmiş FETÖ’cülerle süsleyen bu kişiye yargıda yol veren de herhalde kendine benzeyenlerdir. Zaten kendisine yol verenlerden aldığı cesaretle “Ben konuşmaktan da KHK’lılara destek vermekten de hiç korkmuyorum, endişe de duymuyorum.” diyebilmektedir.

          Tam yazımı bitirmeye hazırlanırken, CHP’den istifa ettiği haberine yine kendi sayfasında rastladım. CHP’ye üye oluşunu şaşalı haber yapanlar, nedense istifasını görmezden gelmiş… Rozetini bile Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı’nda eliyle takmıştı. Ama inceledim CHP’den istifası konusunda hiçbir yerde haber yapılmamış…

          Mehmet Alkan, CHP’ye üye olduktan sonra “Zalimlerin, günahkârların, yiyicilerin değil masumların, mağdurların ve halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup toplantısındayız.” diyordu…

          18 Haziran 2020 tarihinde de 3 sayfalık açıklama ve “Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden İSTİFA etmiş bulunuyorum. Tepkim partiye değil; iktidar için halka bir yol açamayan, alternatif yaratamayan, iktidarın çizdiği çerçevenin dışına çıkamayan mevcut yönetim ve anlayışadır. Ayrıntılı açıklamam ektedir..” sözleriyle CHP’den istifa etmiş.. Belki de şansını biraz da HDP’de deneyecektir. Sayfasında sürekli videolarını paylaştığı HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu aracılık ederse Mehmet Alkan’ın HDP’ye geçişi hızlanacaktır. Ama ya bu adamın akıl sağlığı, ya da ihanet şebekeleriyle bağı incelenmelidir. Yoksa bir adam şehit kardeşine bu derece de ihanet edemez.