TÜRKGÜN ÖZEL HABER

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Kararın ardından zillet ittifakı, işi şova dönüştürmeye çalıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in başını çektiği zilletin tüm figüranları, adaleti kendi çıkarlarında yorumlamaya devam ediyor. Canan Kaftancıoğlu, bozuk siyaset anlayışı ve gayrimilli açıklamalarıyla, kendi partililerinden dahi sert tepkiler gören bir isim. Bugüne kadar eleştirildiği hiçbir konuda geri adım atmayan Kaftancıoğlu, terörist sevici bir il başkanı olarak CHP’nin tarihine kara bir leke olarak geçti. Açıklamalarıyla devlete meydan okuyan Canan Kaftancıoğlu, geçmişte şu paylaşımlarda bulunmuştu:

Nereden baksan rezalet

26.11.2011: Dersim’den, o günkü devlet iradesi sorumludur. Yüzleşme ikrarla başlar, inkarla değil. İkrar et, sonra onarıcı mekanizmalarını devreye geçir.

24.04.2012: Tarihte bugün: Ermeni Soykırımı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz, 19.15’de, Taksim’de.

04:10:2012: Aslan CHP, aslan BDP,

11.01.2013: “İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder” demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti. (Terörist Sakine Cansız ile ilgili paylaşımı)

25.08.2013: Seri devlet, katil olmak yerine, kahraman olmayı seçseydi ne güzel olurdu.

26.11.2015: %49, alın size bir hafta sonu sevinci daha. 1 Kürt öldürüldü. İnandığınız Allah topunuzun belasını versin.

21.08.2016: Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun. Aptalca politikalar yüzünden ölen masum insanlara şehit diyerek ölümü kutsamaktan vazgeçin artık.

30.06.2016: Vatanı yüzünden ölen insanlara, vatanı için öldü muamelesi yapıp kimi kandırıyorsunuz. Ne şehidi, vatanı yüzünden katledilen insanlar onlar.

Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımı ve bir televizyon kanalındaki konuşmaları nedeniyle “PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan cezalandırıldı.

Hapiste yatmayacak

Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Hükümlü Kaftancıoğlu, ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkında kanunda 15 Nisan 2020 tarihinde yaptığımız değişiklikle; infaz işlemlerini tamamlaması için cezaevine girer, şartla salıverilme ve denetimle serbestlik uygulanmak suretiyle aynı gün salıverilir” dedi. Yıldız, Kaftancıoğlu’nun siyasi yasaklı kalacağından ve vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan yoksun bırakılacağını bildirdi.

Bilmeden yorum yapıyorlar Kararın yayınlanır yayınlanmaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin eleştirilmeye başlandığından yakınan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konunun hukukçular tarafından değerlendirilmesi gerektiğini bildirerek, “İlk okuduğuma göre bazı davalardan beraat etmiş diğerleri onanmış. Bakmak lazım neye göre bozmuş, neye göre onamış. Her konuda Cumhurbaşkanımızı yargının kararının arkasında etiketliyorlar, ondan sonra bizim tutum almamızı bekliyorlar. Dosyayı ben bilmiyorum, onlar da bilmiyor. Bu tartışma hukukçuların yürüteceği bir tartışma” ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından, “Siyasi rakiplerimizle, siyasette hesaplaşmak isteriz” diyen AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise, “Devleti aşağılamak, cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisine hakaret suçlarından beraat var. Yerel mahkeme, istinaf ve Yargıtay aşamasında değerlendirilmeyecek miydi? Kendinize gelin” diye konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, muhalefeti ikiyüzlü olmakla suçlayarak, “CHP’nin Genel Başkanı ne ile övünüyordu? ‘Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanı bana dava açtı ama bu dava Yargıtayda reddedildi’. Sizin lehinize karar çıkınca hukuka güveniyorsunuz, aleyhinize karar çıkınca hukuku eleştiriyorsunuz” dedi.

 

Altılı masanın üyeleri hep bir ağızdan yargıyı suçlarken, Kaftancıoğlu’nun rezalet paylaşımlarına tek bir laf dahi etmediler...

 

Kemal Kılıçdaroğlu: İnsanların özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında hiç geri adım atmayacağız.

Meral Akşener: Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek.

Temel Karamollaoğlu: Kaftancıoğlu’na geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Siyasi kararların odağı hâline gelen yargı kurumunu yeniden ayağa kaldıracağız.

Ali Babacan: Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten kurtulacağız.

Ahmet Davutoğlu: Siyasete gözdağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız.

Yavaş yavaş değil, hızlı hızlı döndü!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun hapis cezası alması ve siyasi yasak getirilmesinin ardından Nagehan Alçı, Twitter hesabından “Canan Kaftancıoğlu hapse girecek ve aynı gün çıkacak. Ama siyasi yasaklı olacak. Son derece ince bir politik hesap yapılmış. Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ’dan hâlâ ses yok. Bravo, ne kadar demokrat olduğunuzu kanıtlıyorsunuz” diyerek Mansur Yavaş’ı açıklama yapmaya davet etti. Çağrıya ses veren sözde Ülkücü Mansur Yavaş, “Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.’ Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras, adaletle hükmetmektir” paylaşımında bulundu.

Editör: Haber Merkezi