Sömestr tatili uzayacak mı? 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelinirken, Bakan Özer öğrencilerin ve velilerin sorularını yanıtladı. Artan vaka sayıları sebebiyle tatilin uzatılma ihtimali gündemden düşmüyor. MEB'den son dakika kararı ile Bakan Özer'in açıklamaları ışığında yarıyıl tatili uzatıldı mı sorusu yanıt buldu. Peki 15 tatil ne zaman bitecek? İşte detaylar…

15 TATİL UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTECEK?

Bakan Mahmut Özer'in açıklamalarında sömestr tatilinin uzatıldığına dair bir detay yer almıyor. Buna göre, okullar 24 Ocak günü kapanacak ve 4 Şubat günü açılacak.

YARIYIL TATİLİ ÖNE Mİ ALINDI?

1.5 yıl aradan sonra 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayan 18 milyondan fazla öğrenci haftasonundan itibaren 15 günlük yarıyıl tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ''Velilerimiz öğrencilerini, karneleri ne olursa olsun ödüllendirsinler. Çünkü bu 5 aylık süreç içerisinde yüze eğitime devam edebilmek hakikaten kolay bir süreç değil. Karnelerindeki notları ne olursa olsun bu süreçte tüm öğrenciler başarılı. Bunun için velilerimizden istirhamımız, çocuklar ile daha fazla vakit geçirmeleri ve çocukları başarılarından dolayı kutlamaları'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yarıyıl tatilinin bir hafta erkene çekilmesi gibi bir kararın alınmadığını duyurdu. Özer salgın gidişatını takip ettiklerini ancak şimdilik yarıyıl tatilini bir hafta öne almak gibi bir planlamanın olmadığını vurguladı. Bakan Özer gerekirse bu tedbiri alacaklarını ancak henüz verilerin yarıyıl tatili tarihini öne çekmeyi gerektirmediğinin altını çizdi.

Yarıyıl tatili uzatıldı mı

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yarıyıl tatili hakkında açıklama yaptı. Yerlikaya yarın akşam saatlerinden itibaren başlayacak yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarıyıl tatilinin erkene alındığını duyurdu. Buna göre normal eğitim yapan okullarda saat 10.00’da, ikili eğitim yapan okullarda; sabahçılar 10.00, öğlenciler 14.00’ten sonra yarıyıl tatiline başlayacak.

İKİNCİ DÖNEM YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

"İkinci dönemde de birinci dönemdeki gibi yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu 2 haftayı biz de Bakanlık olarak tüm il ve ilçelerdeki okullarımızı elden geçirerek bakım ve küçük onarımlarla ilgili yapılması gereken neler varsa tüm okullarımızda tüm illerimizde, ilçelerimizde kaynaklarla destekleyerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız."

 

 

 

Editör: Haber Merkezi