İsveç'in TV 4 kanalı "Haftanın teması kadın ve İslam 2020" isimli programda  Müslümanlığı olan İsveçli üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Maya Fredin'in hayatını masaya yatırdı.

"İSLAM'I KEŞFETTİM YENİDEN NEFES ALMAYA BAŞLADIM"

Programa konuk olan Maya Fredin, Müslüman olduktan sonra huzura kavuştuğunu kaydetti. Fredin, "Öğrenciyim ağır psikolojik sorunlar yaşıyordum ve tedavi görüyordum. Çok zor günler geçiriyordum bira anda İslam dinini keşfettim ve yeniden nefes almaya başladım. Müslüman olduktan sonra psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum" dedi. 

"DİNİ VECİBELERİMİ YERİNE GETİRİNCE KENDİMİ HUZURLU GİSSEDİYORUM"

İnsanların arasında kendini yıllarca yalnız hissettiğini aktaran Fredin, "Yıllarca kendimle mücadele ettim ve kendimi kayıp ve yalnız hissettim, ama Müslüman olduğum zaman tüm bunlar değişti. Günde 5 vakit namaz kılmak dini vecibeleri yerine getirirken çok rahatlıyorum, kendimi huzurlu hissediyorum" ifadelerini kullandı.

"KAPANDIKTAN SONRA KENDİMİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUM"

Kapandıktan sonra kendini özgür hissettiğini aktaran Fredin, "Kapandıktan sonrada cinsellik olarak kadınların nasıl olması gerektiği yönündeki baskılardan kurtuldum ve kendimi çok özgür hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İSLAM'A UYGUN KIYAFETLERLE SPOR YAPIYOR

Spor yapmayı sevdiğini vurgulayan Fredin, İslam'a uygun kıyafetlerle spor salonunda saatlerce antrenman yaptığını ve bunları sosyal medya hesabından yayımlayarak, Müslüman kadınların da hayatın bir parçası olduğunu anlatmaya çalıştığını belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi