Tam kapanma sürecinde kargolar Cumartesi günleri de dağıtım yapmaktadırlar. Normal süreçte resmi tatillerde yarım gün çalışan kargo şirketlerinin 1 Mayıs'ta da yarım gün çalışması bekleniyor. E-ticaret firmalarının kendi kargo şirketleri ile ilgili olan dağıtımlarını ise kendileri yönlendirmesi bekleniyor. Tam kapanma sürecine denk gelen 1 Mayıs resmi tatil olduğu için pek çok vatandaş 1 Mayıs'ta kargolar çalışıyor mu, kargocular ve kuryeler sokağa çıkma yasağında çalışıyor mu, yasaktan muaf mı gibi sorulara cevap aradı. 

KARGOCULAR VE KURYELER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ÇALIŞIYOR MU?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yasaktan muaf kişiler listesinin 11. Maddesinde yer alan "Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar" kısmı ile 22. Maddede yer alan "Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları" kısmına binaen, kargo çalışanları ve kuryeler sokağa çıkma yasağından muaf kabul edilmektedir. Dolayısıyla kargolar sokağa çıkma yasağında çalışmaktadır.

Kargolar çalışıyor mu

YASAKTA KARGO GÖNDERİLİR Mİ?

Kargo firmaları tam kapanma kapsamındaki 17 günlük sokağa çıkma yasağında çalışmaya devam edecek. Dolayısıyla online alışverişler, posta ve kargo gönderimleri bu süre zarfında aksamasız olarak devam edecek. Yasakta kargo göndermek isteyen vatandaşlar ilgili kargo şubesiyle görüşerek bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

PTT KARGO YASAKTA AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre kargo görevlileri sokağa çıkma yasağından muaf ve PTT şubeleri haftanın 6 günü hizmet vermeye devam ediyor. Pazar günü ise PTT şubeleri kapalı ve dağıtım yapılmıyor.

Editör: Haber Merkezi