Türkgün | Yaşam | Bakan Çiftçi’den peş peşe uyarılar: Çok sayıda ilde fırtına ve sağanak

Bakan Çiftçi’den peş peşe uyarılar: Çok sayıda ilde fırtına ve sağanak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bugün ve yarın yurdun birçok bölgesinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak başta olmak üzere birçok ilde yağış ve fırtınanın şiddetini artıracağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bugün ve yarın yurdun birçok bölgesinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak başta olmak üzere birçok ilde yağış ve fırtınanın şiddetini artıracağı belirtildi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son değerlendirmeler doğrultusunda vatandaşlara kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

NSosyal hesabından paylaşım yapan Çiftçi, bugün ve yarın yurdun birçok bölgesinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

İstanbul ve Marmara’da şiddetli yağış bekleniyor

Bakan Çiftçi’nin açıklamasına göre, bugün İstanbul’da yağışların yerel olarak kuvvetli, öğleden sonra ise çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli; Bursa ve Bilecik çevrelerinde ise kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak tahmin ediliyor.

İstanbul Anadolu Yakası’nın kuzey kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde fırtına beklendiği de bildirildi.

Akdeniz ve Ege’de sağanak etkili olacak

Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak beklenirken, Antalya’nın doğusunda yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

İzmir, Aydın ve Manisa’nın doğusu, Denizli, Uşak, Kütahya ve Konya’nın batısında da kuvvetli sağanak tahmin ediliyor. İlerleyen saatlerde Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde de yağışların etkili olması bekleniyor.

Muğla çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak, Çankırı, Kırıkkale ve Bolu’da ise yerel olarak kuvvetli yağış öngörülüyor.

Karadeniz’de fırtına uyarısı

Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak bekleniyor.

Gece saatlerinden sonra Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde; yarın sabah saatlerinden itibaren ise Kastamonu’nun kuzeyi, Sinop çevreleri ve Samsun’un iç kesimlerinde kuvvetli fırtına tahmin ediliyor.

Yarın ayrıca Bolu, Karabük, Çankırı, Çorum ve Tokat çevreleri ile Amasya’nın kuzeyi, Ordu’nun iç kesimleri ve Kastamonu’nun merkez ve güney kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Karabük çevrelerinde de kuvvetli sağanak öngörülüyor.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da kuvvetli rüzgar

Çiftçi, bugün Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Hakkari çevreleri, Van’ın güneyi, Siirt ve Şırnak’ın doğusunda da kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Sel, su baskını ve çatı uçmasına karşı tedbir çağrısı

Vatandaşları olası risklere karşı uyaran İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi tehlikelere dikkat çekti.

Çiftçi, fırtınaya bağlı çatı uçması ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı da vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Açıklamada, yetkili merciler tarafından yapılacak uyarıların dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...