Türkgün | Yaşam | Çeşme'de otellerin suyu kalmadı, tatilciler dönmeye başladı

Çeşme'de otellerin suyu kalmadı, tatilciler dönmeye başladı

Türkiye'nin turizm cennetlerinden Çeşme, yaz ortasında yaşadığı su kıtlığının sıkıntısını çekiyor. İlçede otellerde ve plajlarda su kesintileri başladı. tatilciler isyan etti!

Türkiye'nin turizm cennetlerinden Çeşme, yaz ortasında yaşadığı su kıtlığının sıkıntısını çekiyor. İlçede otellerde ve plajlarda su kesintileri başladı. tatilciler isyan etti!

KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

İzmir’in en gözde tatil bölgesi Çeşme, kuraklığın pençesinde bir taraftan turizm faaliyetlerini sürdürmeye, diğer yandan ise vatandaşın su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. 

İlçede yaşanan su kıtlığı yerel halkı da, tatilcileri de usandırdı. Öyle ki, otellerde yaşanan su kesintileri, günlük su ihtiyacını karşılayamayan tatilcileri de canından bezdirdi.

Barajdaki doluluk oranı %5'in altına inerken bu seviyenin sadece birkaç günlük su ihtiyacını karşılayabileceği belirtildi. Tasarruf amacıyla her gün gece 23.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında 7 saatlik kesintiler uygulanıyor.

REZERVASYONLAR İPTAL EDİLİYOR

Bazı işletmeler depolama sistemleriyle geçici çözümler üretmeye çalışırken, plajlardaki duş alanları ise tasarruf önlemleri kapsamında devre dışı bırakıldı. Tatilciler denizden çıktıktan sonra duş alamadan plajdan ayrılmak zorunda kaldı.

Yaşanan krizin etkisiyle binlerce turist rezervasyonlarını iptal etti. Otellerde ve restoranlarda hizmet aksarken, bölgeden adeta tersine göç başladı. Sıcak hava nedeniyle zaman zaman elektrik kesintilerinin de yaşanması, durumu daha da zorlaştırdı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...