Kilis'te yaşayan 52 yaşındaki Vahide Sevim Kepenek, internet üzerinden izlediği videoların etkisiyle gassallık mesleğine ilgi duymaya başladı. Daha önce ev hanımı olarak hayatını sürdüren Kepenek, 9 yıl önce bu alana yönelmeye karar verdi.
Bu isteğini gerçeğe dönüştürmek için Kilis Müftülüğünün düzenlediği 6 ay süren uygulamalı eğitime katılan Kepenek, eğitimini tamamlayarak 43 yaşında sertifikasını aldı ve mesleğine resmen adım attı.

"Ölü Yıkıyorum Deyince Şaşırıyorlar"
Kilis Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde çalışan Kepenek, gassallık mesleğini severek yaptığını ifade ediyor. Çevresindeki insanların mesleğini duyunca şaşırdıklarını ve hatta tedirgin olduklarını belirten Kepenek, "Herkes bu işi yapamaz, çünkü sabır, cesaret ve maneviyat gerektiriyor." dedi.
"Acıyı Yakınları Gibi Biz de Paylaşıyoruz"
Cenazeleri yıkarken duygu dolu anlar yaşadığını dile getiren Kepenek, cenaze sahiplerinin üzüntüsüne ortak olduğunu vurguladı. "Onlar yakınlarını kaybediyor, biz de onların acısını hissediyoruz. İnsanları son yolculuklarına en temiz şekilde uğurlamak çok büyük bir sorumluluk ve sevap." diye konuştu.
Gassal Olmak İsteyenlere Tavsiyeler
Bu mesleği yapmak isteyenler için önemli noktalara değinen Kepenek, "Ölü yıkamak korkulacak bir şey değil, ama herkesin kaldırabileceği bir meslek de değil. Gassal olmak isteyenler geldi ama çoğu korktukları için devam edemedi. Cesur ve sabırlı olanlar için bu meslek büyük bir manevi tatmin sağlıyor." ifadelerini kullandı.