Türkgün | Yaşam | Yazılı Kanyon'da can pazarı: Mahsur kalan 10 kişiye dev dronla erzak ulaştırıldı

Yazılı Kanyon'da can pazarı: Mahsur kalan 10 kişiye dev dronla erzak ulaştırıldı

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde sarp arazide mahsur kalan İHH gönüllülerini kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda, ulaşılamayan 10 kişiye yerli üretim dev dron ile havadan erzak gönderildi.

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde sarp arazide mahsur kalan İHH gönüllülerini kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda, ulaşılamayan 10 kişiye yerli üretim dev dron ile havadan erzak gönderildi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: İHA

Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon'da mahsur kalan İHH gönüllülerini kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında mahsur kalan 10 kişi için bölgeye dron ile erzak gönderildi.

7 İLDEN AFAD EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Dün, Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon mevkiinde meydana gelen olayda, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) bünyesindeki 14 gönüllüye ulaşılamadığı yönünde ihbarda bulunulmuş, bölgeye Antalya, Isparta, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar, Kastamonu ve Konya'dan AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda grubun bulunduğu noktalar dronla tespit edildi.

3'Ü SAĞ OLARAK KURTARILDI

Sarp ve engebeli arazide mahsur kalan gönüllülerden 3'ü ekiplerin çalışması sonucu sağ olarak kurtarıldı. Grupta bulunan 42 yaşındaki Sinan Yavuz'un hayatını kaybettiği belirlenirken, Yavuz'un cansız bedenine ulaşılarak bulunduğu bölgeden çıkarıldığı öğrenildi.

FARKLI BİR NOKTADA BEKLİYORLAR

Mahsur kalan diğer 10 kişinin, kurtarılanların olduğu bölgeden farklı bir noktada olduğu öğrenildi.

YERLİ VE MİLLİ OLAN DRON

Bugün sabah erken saatlerinde başlayan kurtarma çalışmaları kapsamında, ekipler havadan ve karadan çalışmalarını sürdürürken, AFAD ekipleri tarafından mahsur kalanlar için yerli ve milli olan dev dron ile erzak gönderildi. Yaklaşık 25 kiloya kadar ağırlık taşıyabilen drona, içinde gıda ürünlerinin yer aldığı poşetler bağlanıp havalandırılarak bölgeye yollandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...