“Ayaklarımız yerden kesilmemek kaydıyla parmaklarımızın ucuyla yıldızlara ulaşabilmeliyiz. İmanlı, ahlaklı, ülkü sahibi gençler olmalısınız. 21. yüzyılda lider Türkiye’nin mimarları olacaksınız. Ülkü ocakları yaşatılmalı çünkü Ülkü ocakları hepimizin yetiştiği kutsal bir ocaktır.”

Lider Devlet Bahçeli

           MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli yıllar önce Ülkü Ocaklarının bir programında Ülkü Ocakları mensubu gençlere bu sözlerle yol göstermiş, vizyon olarak bu çizgiyi işaret etmişti. Ülkü Ocaklarına verdiği önemi de bu konuşması içinde çok net göstermişti. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış herkes çok iyi bilir ki, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli “Yaşasın Ülkü Ocakları” inancını maddi ve manevi her boyutuyla göstermiş ve Ülkü Ocaklarının eksiklik yaşayabileceği bir tane olaya fırsat vermemiştir. Çünkü kendisi de 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Akademisi’nde öğrenci iken Ülkü Ocağı kurucusu ve yöneticisi olmuş bir liderdir.

          MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Ülkü Ocakları hepimizin yetiştiği kutsal bir ocaktır.” sözü işte bu yüzden anlamlı, işte bu yüzden sahiplenmenin özverili iradesidir.

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, 2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin yeni hizmet binasının açılışında “İddiayla ve inançla söylemek isterim ki; Ülkü Ocaklarından haydut çıkmaz, hain çıkmaz, haysiyetsiz çıkmaz, habis, harabi, hantal ve haşarı emeller çıkmaz, çıkmamış, çıkmayacaktır. Ülkü Ocaklarından çıksa çıksa dava adamı çıkar, imanlı nesiller çıkar, şehitler çıkar, vatan için canını seve seve vermeye hazır kahramanlar çıkar, cesur yürekler, akılla bezenmiş gönüller çıkar.” şeklindeki sözleriyle Ülkü Ocaklarının misyonunu işaretlemişti. Ülkü Ocaklarının kuruluş misyonu zaten budur. Bu misyona uymayan ve uyamayanın zaten Ülkü Ocaklı olması da mümkün değildir.

          Ülkü Ocakları bugün emin ellerde bu misyonunu yaşatmak için mücadelesini vermekte ve ülkü yolundaki hizmetlerini sürdürmektedir.

          İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı iken davasına sadakatle, özveriyle büyük hizmetleri olan Ahmet Yiğit Yıldırım yaklaşık yedi aydır Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yapmaktadır. Vizyon, ilim, bilgi, üretim ve disiplin bugün Ülkü Ocaklarına oldukça hâkimdir.

          Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ın göreve gelişinin ikinci ayında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de “İstiklal İçin Kararlılık” yürüyüşünü çok disiplinli ve intizamlı bir şekilde organize etmesi Yunanistan’da bile yankılanmıştır. Yunan medyası Ülkü Ocaklarının o yürüyüşteki disiplini ve verdiği mesajları üzerinde çok yoğun durmuştu. O yürüyüşte 12 Ada’yı temsilen 12 grup oluşturulmuş ve her bir grupta 81 ili temsilen 81 Ülkücü genç yer almıştı. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla gerçekleşen “İstiklal İçin Kararlılık” yürüyüşünün amacı Türk milletinin milli meselesi olan 12 Ada sorununu ortaya koymak ve Türkiye’nin adalar üzerindeki hakkını tüm dünyaya duyurmaktı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yürüyüş programındaki “Gündoğdu Meydanı’ndan açıkça ifade ediyoruz ki bu yürüyüş; Ege ve Akdeniz’de çevremizi kuşatmak isteyen küstah Yunanistan’a, Türk gençliğinin uyarısıdır. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle, ‘Yunanistan’ın, denize dökülme isteği kabarmıştır.’ Türk milleti, Mavi Vatan’ın istiklaline baş koymuştur ve milli yemininden asla vazgeçmeyecektir.” mesajını en başta Yunanistan almıştı.

          “İstiklal İçin Kararlılık” yürüyüşü tarihe ve hafızalarımıza Ülkü Ocaklarının disiplini, ihtişamı olarak kazınmış ve milli her davada bir sigorta olduğunu bir kez daha göstermiştir.

          Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, bünyesinde çıkarmış olduğu yayınlar konusunda da bir ilke imza atarak Ülkü Ocakları dergisini, 199. sayısından itibaren İngilizce, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere dört farklı dilde yayımlamaya başladı. Bu adım diğer ülkelerde Ülkü Ocaklarının faaliyetlerini takip etmek isteyen medyayı, siyasetçileri, devlet adamlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve soydaşlarımızı “iletişim konusunda” buluşturma adına anlamlı olmuştur. Yabancı ülkelerin kulaktan dolma, yönlendirmeye dayalı “Ülkücüler” tanımı yapmasının önüne bu yayınlar büyük ölçüde geçecektir.

          Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın geçtiğimiz aylarda TÜRKGÜN gazetesi muhabiri Bahadır Çoban’la gerçekleştirdiği röportajdaki “Başta Rus, İran ve Arap coğrafyalarında yaşayan soydaşlarımız ve dünya üzerinde farklı devletlerin vatandaşlığı altında yaşayan tüm Türk milleti olmak üzere; dünya milletlerine Ülkü Ocaklarının irfanını, mücadelesini ve Türk’ün fikrini duyurmayı hedefliyoruz.” ifadeleri de Turan ülküsüne bir hatırlatma ve mesaj olmuştur.

          Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin bir başka anlamlı çalışması da Türkiye genelinde yüz binlerce fidan dikme faaliyeti olmuştur. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 103. doğum yıl dönümünde, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla Türkiye’nin dört bir tarafında fidan dikim faaliyetimizi gerçekleştirdik.” şeklinde duyurduğu bu faaliyet yüz binlerce fidanın toprakla buluşmasını ve bütünleşmesini sağlamıştır. Terör örgütü PKK’nın ormanları yakmak için kurduğu ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ isimli şerefsiz teröristler Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde ormanlarımızı yakarken, bu alçaklığa CHP’nin ve yancı ortaklarının sustuğu bir ortamda, Ülkü Ocaklarının Türkiye genelinde yüz binlerce ağaç dikmesi “Çevrecilik milliyetçiliktir” düşüncesinin güzel bir tezahürü olmuştur. PKK’nın ateistleri ormanlarımızı yakarken, onlara yoldaş ve ittifak ortağı olanlar susarak destek verirken, Ülkü Ocaklarının imanlı gençleri Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Kim bir ağaç dikerse onun için ağaçtan hasıl olan ürün kadar Allah sevap yazar.” ölçüsüne uygun olarak gereğini yapmış ve yapmaya devam edeceğini duyurmuştur.

          Ülkü Ocakları kuruluş misyonuna yakışan bir şekilde “Bilgi Ocakta” adı altında eğitim, öğretim, kültür, bilgi harmanlaması yaparak yine güzel başka bir çalışmaya imza atmıştır.

          “Genel kültür, tarih, sinema, edebiyat, müzik, kültür-sanat, çocuk, spor” üzerine bilgi yarışmaları, gençlere ve çocuklara büyük katkısı olacak eğitici oyunlar yüz binlerce genci ve çocuğu Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin hazırlamış olduğu (www.bilgiocakta.com) sayfasında buluşturmaktadır. Her Türk çocuğu ve genci muhakkak bu sayfadaki eğitici, öğretici içerikleri takip etmelidir. Ülkü Ocakları bilgiyi teknolojiyle buluşturarak, Türk çocuklarına ve gençlerine büyük bir hizmet ediyor. Aileler ön yargısız bir şekilde, evlatlarını Ülkü Ocaklarının bu çalışmalarıyla tanıştırmalı ve buluşturmalıdır.

          Geçmişte Kayseri Ülkü Ocaklarında yöneticilik yapmış ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde Ortaöğretim Başkanlığı, Genel Sekreterlik ve Ülkü Ocakları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni görevlerinde bulunmuş bir yazar olarak, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin yaptığı çalışmaları gururla ve mutlulukla takip etmekteyim. Bugün kaleme aldığım bu yazım da o gururun ve mutluluğun bir yansımasıdır ve aynı zamanda her Ülkücünün de aynı duyguları yaşamasına vesile olmaktır. 

          “Yaşasın Ülkü Ocakları” demek, kıyamete kadar yaşatılacak Türk milletine imanlı, ahlaklı, vizyon sahibi Türk gençleri yetiştirmek demektir.

          Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım ve değerli yönetimini bu ve benzeri çalışmalarından dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

          Ayrıca geçtiğimiz gün “Benim hayatım dümdüz Ülkücü bir çizgidir, zikzak yok ki renkli olsun” sözleriyle davasına adanmış ömrünü özetleyen, davamızı ve davamızı yaşatan kurumları gözü gibi koruyan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin doğum günüydü. Yüce Allah’tan kendisine sağlıklı ve uzun ömürler vermesini diliyorum. Türklük mücadelesi için onun kararlı duruşuna çok büyük ihtiyacımız var. “Yaşasın MHP, Yaşasın Ülkü Ocakları, Yaşasın Devlet Bahçeli” Ülkücünün duasıdır.