CHP’li Mansur Yavaş en son Alparslan Türkeş Vakfı’ndaki gelişmelere adının karışmasıyla gündeme gelmiş, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin bu olaylarla ilgili olarak yaptığı ”Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey’in elinin altında geliştiği kanaati hâkim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir Ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim” şeklindeki açıklamalarıyla da gündemde hâlâ kalmaya ve tartışılmaya devam etmektedir. Bu konuya yazının ilerleyen bölümlerinde tekrar geleceğim. Bu konuda CHP’li Mansur Yavaş’ın ikiyüzlülüğünden örnekler vererek olayları bir bir anlatacağım.

          Ama daha önce CHP’li Mansur Yavaş’ın TBB seçimleriyle beraber ortaya çıkan bir ikiyüzlülüğüne değinmek istiyorum.

          CHP’li Mansur Yavaş biliyorsunuz yaklaşık 10-11 yıl önce MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye bir mektup yazmış ve o mektuptan sonra MHP’den istifa edip CHP’ye katılmıştı.

CHP’li Mansur Yavaş’ın o mektubuyla TBB seçimlerinin alakası nedir diyorsanız alakası şudur.

          O mektup içinde Mansur Yavaş, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP’yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız” diye seslenirken, bugün CHP’ye diyet borcunu ödemek için yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i kastederek Ankara Baro Başkanı iken “sesi çağlar ötesinden geliyor” diyerek aşağılamaya kalkan biri için “Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen meslektaşım Sayın Erinç Sağkan’ı tebrik ediyorum. Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında önemli katkılarının olacağına yürekten inanıyorum” yorumunu yazarak, beraber oldukları bir fotoğrafı paylaşmıştır.

Atalar ne güzel söylemiş “Büyük lokma ye büyük söz söyleme” diye…

          MHP’ye “İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin CHP’li olmak” olacağına dair mektup yazan Mansur Yavaş şimdi Türk-İslam düşmanlarını pohpohluyor, onlara güzellemeler yapıyor ve onlara hizmet ediyor.

          CHP’li Mansur Yavaş’ın öve öve bitiremediği yeni TBB Başkanı Erinç Sağkan sadece Kur’an-ı Kerim’i aşağılamaya kalkan değil, DHKP-C militanlarına ağıt yakan, PKK’nın haber ajansına özel açıklamalar yapan, PKKFETÖ ortak paydasında siyasi militanlık yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu ile yakınlığı bulunan, HDP’nin eş başkanları ve yönetimlerinin seçilmesine büyük mutluluk duyan bir kişidir.

          MHP Lideri Sayın Bahçeli’ye öyle bir mektup yazıp CHP’ye geçme rezilliğini yaşayan Mansur Yavaş, TBB Başkanı Erinç Sağkan gibileri överek de kendini daha rezil hâle getirmektedir.

          Terörist Demirtaş’ın eşinin namusuna dil uzatıldı diye tepki gösterip, İP’li ahlaksız Lütfü Türkkan’ın şehit yakınının bacısına etmiş olduğu küfüre susan Mansur Yavaş’a artık bir şey anlatmak gerçekten boşa bir çabadır.

          “İnsanların gözünde Mansur Yavaş belediye başkanı olmayı çok istiyor, bunun için de her şeyi göze alıyor, parti değiştiriyor imajı ortaya çıkıyor. Ben bunu istemiyorum” ve “Bazı başka partilerdeki makamlar yüzünden hiçbir zaman ben davasını, partisini satacak adam değilim” dedikten sonra CHP’ye geçmiş ve burada başta PKK ve diğer terör örgütleriyle ilişkilere susan, yapılan Türk-İslam düşmanlıklarını sessizce izleyen CHP’li Mansur Yavaş’ın siyasi omurgasızlığı artık tamamen tescillenmiştir.

          CHP’li Mansur Yavaş’ın MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye yazdığı mektubun içeriğini ve CHP’de neler yaşanıp da sessiz kaldığını tekrar tekrar yan yana getirerek değerlendirin, işte o zaman Mankurt Mansur’un siyasi menfaatler için nasıl figüran olarak kullanıldığını göreceksiniz.

MANSUR YAVAŞ MASKENİ DÜŞÜRDÜN…

          Gelelim kendini CHP’ye pazarlayıp belediye başkanlığı koltuğunu kapan Mansur Yavaş’ın, Alparslan Türkeş Vakfı konusundaki ikiyüzlülüklerine…

          Alparslan Türkeş Vakfı’nın toplantısı esnasında MHP ve Ülkü Ocakları’nın tepki gösterdiği olaylar olmuş ve MHP Lideri Devlet Bahçeli de Mansur Yavaş’ı işaret etmişti.

          Mansur Yavaş tüm bunlardan sonra “İlgimiz olmayan konulardan dolayı hakkımda yapılan siyasi açıklamalara bir yanıt vermeyeceğim“ açıklaması yapmıştı. Daha sonra Murat Yetkin’e konuşup “O toplantıyla benim hiçbir ilgim yok. Olsa söylerim, saklamam” demişti.

          Oysa Mansur Yavaş bizzat bu vakıfla ilgili biridir. Alparslan Türkeş Vakfı’nı maddi olarak besleyen, belediyedeki yöneticileri vakfın yönetimine yerleştiren ve CHP’nin ihanetlerini örtbas etmek için paravan olarak kullanan bizzat Mansur Yavaş’tır.

          Geçtiğimiz günlerde MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ bizzat Alparslan Türkeş Vakfı’nın önüne giderek içeridekileri “Başbuğumuzun ismini CHP’ye, Mansur’a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız” uyarısında bulundu. Bu uyarı esnasında “bağımız, bağlantımız yok” diyen Mansur Yavaş’ın başkanlığını yaptığı ABB’nin O6 CIA 756 plakalı resmi aracı da Alparslan Türkeş Vakfı önünde duruyordu. MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ uyarıları esnasında bu resmi aracı işaret ederek tepkisini onun üzerinden yoğunlaştırdı.

          Yani Alparslan Türkeş Vakfı, CHP’li Mansur Yavaş beslemeli bir vakıftır. Bu vakıf CHP’nin ihanetlerini meşrulaştırmak için kullanılmaktadır. CHP’nin televizyonu Halk TV’de Levent Gültekin ismindeki müptezel adam, Başbuğ Türkeş’e “Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor” şeklinde hakaret ettiğinde Mansur Yavaş ona bir tepki mi gösterdi? Tepki göstermeyi bırak, Halk TV’nin yemek faturalarını bile Mansur Yavaş’a belediyeden ödetiyor. Ve Başbuğ Türkeş’e hakaret eden Levent Gültekin isimli müptezel hâlâ CHP’nin televizyonunda program yapmaya devam ediyor.

Bu bile Alparslan Türkeş Vakfı’nı istismar için CHP’ye peşkeş çektiklerini gösteriyor.

          PKK’lılara, bölücülere karşı “Vatanımızı korumak için gerekirse kan dökeriz” diyen Başbuğ Alparslan Türkeş’i istismar etmeseler, gerçekten sevgileri olsa CHP’nin HD(P)KK ortaklığına iki kelam laf ederler değil mi?

PKK’nın siyasi uzantısı HDP, Ankara’da aday çıkardı mı? Çıkarmadı.

          Dönemin HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ne demişti: Mansur Yavaş da bilecek ki, kazanırsa HDP sayesinde kazanacak…

          CHP’nin tarlasında ihanet gübresiyle beslenen SOL’ucanlar, Başbuğ Türkeş sevgisi size göre nedir ve siz kimsiniz?