Sezon başında oynadığı resmi, gayri resmi, yerli, yabancı tüm maçlarda bir kadro istikrarı sergileyen Abdullah Avcı, Giresunspor deplasmanına farklı bir onbirle çıkmak zorunda kaldı. Geneli aynıydı. Ancak, takımın bir kanadını alıp götüren Peres ve Gervinho ikilisinin yokluğu, yetenekleri tartışılmaz Ömür ve Serkan’ın varlığı ile tam dolmadı. Eski günlerini arayan iki genç, yeterli etkiyi yaratamadı.

Maçın başındaki erken duran top golü olmasa, Trabzonspor tek ayaklı yapısıyla sıkıntı çekerdi. Çekti de… Golü atan Nwakaeme’nin zorlamaları dışında Bordo Mavililer rakip ceza alanını göremedi. Sağ kanadın eksikliğini gören ev sahibi de, o kanattan oyunu işledi. İlk iki maçını kaybeden ligin yenisi Giresunspor, elinden geldiğince ve gücünce oynadı. Pozisyon da üretti.

Şampiyonluk adayı Trabzonspor’un deneyimli hocası Avcı için bu maç gerçek bir ders oldu, sanırız. Çünkü, eğer yarıştaysan, yedeklerin, sonradan oyuna girmeyi bekleyen yapıda değil, her an 11’de sahaya çıkacak kadar hazır ve sisteme uyumlu olmalıdır.