HSK'nın yeni 7 üyesi TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen seçimle belirlendi. TBMM'de ilk tur oylamasında 400’den fazla oy alarak HSK üyeleri seçildi. TBMM Genel Kurulundaki Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği seçimde Bilal Temel de HSK üyesi olarak seçildi. HSK'nın yeni üyesi Bilal Temel hakkında detaylar merak ediliyor. Bilal Temel HSK üyesi olarak 4 yıl görev yapacak. 

HSK YENİ ÜYESİ BİLAL TEMEL KİMDİR?

Bilal Temel 1972 yılında Manisa'nın Demirci İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Demirci'de tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bilal Temel bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda kurucu, yönetici olarak görev aldı.

Bilal Temel kimdir

Mesleki ve Sosyal bir çok sivil toplum kuruluşunda görevleri olan Bilal Temel, Hukuk Öğrencilerine yönelik eğitim amaçlı, Adalet Gönüllüleri Derneği (ADALETDER) Başkanlığı'nı yürütmektedir. Bilal Temel Ankara Barosuna bağlı serbest avukat, arabulucu ve uzlaştırmacı olarak çalıştı.

2001 yılından bu yana Ak Parti içinde siyasi faaliyetlerini yürüten Bilal Temel, 2006 - 2014 yılları arasında Ak Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde; Ak Parti Ankara İl Seçim İşleri Başkanı - İl Başkan Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Aday İl Temsilcisi görevlerinde bulunmuştur.

17/01/2019 tarihinde 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 maddeleri gereğince Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır.

Evli ve 2 çocuk babası olan Bilal Temel, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

HSK ÜYELERİ 4 YIL GÖREV YAPACAK

Genel Kurul'da seçim, aynı usul ve oranlar gözetilerek yapıldı. 11 üyenin 4'ü ise Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek. HSK'nın yeni üyeleri 4 yıl görev yapacak.

Editör: Haber Merkezi