Bir yandan koronavirüs salgını ile mücadele ederken diğer taraftan hükümet yetkililerinin alacağı tedbirler de merak ediliyor. Tam kapanma sonrası ilan edilen kademeli normalleşme sürecinin devam edip etmeyeceği gündemdeki sıcaklığını korurken vatandaşlar yeni kabine toplantsının ne zaman ve hangi tarihte yapılacağını sorguluyor.

 

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN? HAFTA SONU YASAKLARI KALKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanana kabine toplantısıi son olarak 17 Mayıs’ta toplantı gerçekleşmiş ve ardından önemli açıklamalar gelmişti. 

1 Haziran sonrası kısıtlamaların durumu, düğünler, spor salonları, yüzme havuzları ve daha birçok alandaki tedbirlerle ilgili kararlar için gözler Kabine toplantısına çevrilecek. 

Koronavirüs tedbirlerinin görüşüldüğü Kabine toplantısı yaklaşık 2 haftada bir gerçekleştiriliyor. Son toplantının 17 Mayıs’ta yapıldığı göz önüne alınırsa bu hafta yeni toplantının yapılması beklenmiyor.

Bir sonraki kabine toplantısının 31 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi beklenirken, kademeli normalleşme sürecinin 1 Haziran'a kadar planlandığı gibi devam etmesi öngörülüyor.

Kororonavirüs vakalarının devam etmesi, yeterli seviyede aşılama yapılamadığı için haftasonu yasaklarının bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Gidişata göre vaka sayılarının az olduğu şehirlerde yasaklar bir güne kadar indirilebilir. Bu konuda Bilim Kurulu'nun vereceği tavsiye kararları ve Kabine toplantısından çıkacak kararlar önem arz ediyor.

sokağaıçıkmayasağı

Düğünler, spor salonları, yüzme havuzları ve restoranlar ve kafelerin 1 Hazirandan sonraki süreçte kontrollü olarak açılması bekleniyor.

 

Editör: Haber Merkezi