Kemal Kılıçdaroğlu ve yaverleri Akşener, Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu, Buldan ve Sancar ikilisinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday arayışındaki hâlleri “Doluya koydum almadı, boşa koydum dolmadı” atasözündeki gibidir. Ne yaparlarsa yapsınlar hem aday bulma, hem de adayı ortak destekleme konusunda bir çözüm bulamadılar. Kemal Kılıçdaroğlu bir “aday olacağım” diyor, bir “aday olmayacağım” diyor. Dönüyorlar dönüyorlar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ismini ortaya atıyorlar. “İstanbul’a ve Ankara’ya ne hizmet yaptılar da Türkiye geneline isimlerini bulaştırmaya çalışıyorsunuz?” dediğimizde de ebleh ebleh bakıyorlar.

          Bu partilerin hepsinin ortak kaygısı “HDP’yi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl konumlandıracağız” şeklindedir.

          Kendini uyanık sanan Meral Akşener ise HDP’ye akıl verirken “Şecaat arz ederken merd-i kıptî sirkatin söyler” hâlini bir kez daha göstermiştir.

Diyor ki: İlk turda HDP kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarmalıdır.

          Niye diyor bunu? Çünkü HDP ilk turda yanlarında görünürse tepki görecekler ve ilk tur seçiminde hezimete uğrayacaklar.

Her gittikleri yerde adayları kim olursa olsun aynı zamanda PKK’nın da adayı olmuş olacak.

          HDP’ye bu çağrıyı yaptıktan sonra yerel seçimlerdeki PKK ile yaptıkları iş birliği maskesini de şöyle çıkarıyor:

          31 Mart’ta millet ittifakının içinde yerleri yoktu stratejik kararlar aldılar. 31 Mart’taki o sistemle İstanbul alındı, Ankara alındı, Adana alındı, Antalya alındı.

          Belediyeler eli ile hizmet konusunda sorun olmuyor, yardım alanında söylüyorum. Bunun ortaya koyduğu yeni hükümler bambaşka bir bütünlüğü beraberinde getirdi.

          Bu açıklamasının çok net hâli “HDP resmi olarak yanımızda görünmedi ama uyguladıkları stratejiyle bizim de yancısı olduğumuz CHP’ye illerde belediye kazandırdılar” şeklindedir. HDP bunlardan daha omurgalı… Dönemin HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ne diyordu: Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş seçimi kazanırlarsa HDP sayesinde kazandıklarını bilecekler!

          Sezai Temelli’nin 2019’da söylediğini Meral Akşener yeni yeni itiraf ediyor. Terörist Demirtaş ile bir kahvaltı yapabilse daha neler itiraf edecek de, terörist Demirtaş’ın cezaevinden çıkmasına dair umudu yok.

          Ama terörist Demirtaş cezaevinden çıkamıyorsa kendisi cezaevine gidip o kahvaltıyı yapabilir. Yoldaşı olan CHP milletvekilleri gidebiliyorsa yolu zaten o da biliyordur.

          HDP ile iş birliği yaparken, HDP ile ittifak yaparken, HDP’ye akıl verirken bir de HDP tarafından fırçalanıp, aşağılanıyorlar.

          HDP milletvekili, İP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’na “İT” diye hakaret etti, Meral Akşener başta olmak üzere bir tane İP’li çıkıp da HDP’nin “İT’liğine” hâlâ cevap verememişken HDP’den Meral Akşener’e yeni fırçalama daha geldi.

          HDP Sözcüsü Ebru Günay, Meral Akşener’in “HDP kendi Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalı” çağrısına “7 Haziran’dan 31 Mart seçimlerine kadar Türkiye’de HDP’siz bir muhalefetin bırakın başarılı olmasını, dengeleri dahi etkilemediğini biliyorlar.

          Bunun farkında olan bir muhalefet partisi Genel Başkanı kalkmış HDP’ye aday çıkarması konusunda akıl veriyor! Öncelikle sizin aklınıza ihtiyacımız yok!” cevabını vermiş…

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye karşı kolpaçinoluk yapan Meral Akşener niçin HDP’lilere karşı sesini yükseltemiyor?

          HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da geçtiğimiz yıl “İyi Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi.

          Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?” diye TBMM kürsüsünden bunları fırçalamıştı.

Meral Akşener’in tavrı ne mi oldu?

          Yumoş gibi bir tavır göstermişti. Fatma Kurtulan’ın bu fırçasını bile MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye bağlayarak yumuşakça “Bahçeli’nin yeni kurbanı Fatma Hanım” cümlesini kurmuştu. HDP’ye de bir kolpaçinoluk yapsana niçin sesini yükseltemiyorsun Meral Akşener?

          HDP size bir omuz vermeyi bırakırsa siyasi proje olarak çökeceğinizi çok iyi bildiğinizden HDP’ye karşı bunca hakaret yemenize, aşağılanmanıza rağmen bir tepki gösteremiyorsunuz.

          “HD(P)KK’nın çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayından sanane” desek bile, işte bu yüzden HD(P)KK’nın adayı en çok Meral Akşener’i ilgilendiriyor.

          Yerel seçimlerde HD(P)KK, CHP lehine belediye başkan adayları çıkarmadı, şimdi de CHP lehine olsun diye “HD(P)KK Cumhurbaşkanı adayı çıkarsın” diyor…

Vay kendini uyanık sanan Heval Meral, Biji Akşener…