Yerli aşı çalışmalarına katılmak isteyenler, Yerli aşı için nasıl gönüllü olunur? araştırması yapıyor. Türkiye’de koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşının Faz-3 çalışmalarında gönüllü başvuruları e-Nabız üzerinden resmen başladı. Yerli koronavirüs aşımızın faz 3 klinik çalışmaları için e-Nabız'a "Gönüllü Ol" butonu eklendi. 

YERLİ AŞI GÖNÜLLÜLÜK BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) işbirliği ile Türkiyede koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşının Faz-3 çalışmalarında gönüllü başvuruları başladı. 

YERLİ AŞI GÖNÜLLÜ OLMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YERLİ AŞI İÇİN NASIL GÖNÜLLÜ OLUNUR?

Yerli aşının Faz-3 çalışmalarında gönüllü başvuruları e-Nabız üzerinden alınıyor. Yerli aşıya gönüllü olmak isteyenler e-Nabız uygulamasına bilgileri ile giriş yaparak aşı çalışması için gönüllü ol butonuna tıklayacaklar.

AŞI ÇALIŞMASI İÇİN GÖNÜLLÜ OL BUTONU!

TÜSEB ile ERAGEM tarafından koronavirüse karşı geliştirilen Covid-19 yerli aşısının Faz-1 çalışması, 44 gönüllü üzerinde yapıldı. İnaktif aşının Faz-2 çalışmaları ise şubat ayında başladı ve 250 gönüllünün aşı uygulaması 9 Nisan'da tamamlandı. Nisan ayı sonunda ise Faz-2nin raporlama işlemi tamamlandı. Raporlamada koronavirüs aşısı olan gönüllülerin yüzde 100ünde antikor oluştuğu belirlendi. Ardından ise, mayıs ayında Faz-3 çalışmalarına başlandı.

Aşı gönüllü

Bu kapsamda e-Nabız üzerinden gönüllü alımına başlandı. E-Nabız sayfasında, "Aşı çalışması için gönüllü ol. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen inaktif Covid-19 aşısının Faz-3 klinik çalışmalarında gönüllü olmak için tıklayınız" butonuna yer verildi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN YERLİ AŞI İÇİN "GÖNÜLLÜLÜK" ÇAĞRISI

Sağıl Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen ve son aşamaya gelen inaktif Kovid-19 Türk aşısının Faz 3 insan çalışmasına "enabiz.gov.tr" adresinden gönüllü olunabileceği bilgisinin yer aldığı görseli paylaştı.

Editör: Haber Merkezi