TÜVASAŞ’ta gün boyu incelemelerde bulunan Önder Kahveci, “Ziyaretimizde çok önemli ve başarı dolu gelişmelere tanıklık etmenin mutluluğu içindeyim” dedi.

Fabrikadaki İmalat, alüminyum gövde ve montaj, kumlama, boyama birimlerini ayrı ayrı ziyaret eden Genel Başkan Önder Kahveci, görevli personelle işleyiş ve sürece ilişkin birebir değerlendirmelerde bulundu.

TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan ile de bir araya gelen  Kahveci ve Türk Ulaşım Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak fabrikanın çalışmalarına ilişkin bilgiler aldılar.

Genel Başkan Önder Kahveci, Genel Müdür Prof. Dr. İlhan Kocaarslan’ı ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, “TÜVASAŞ’ın bu potansiyelinin daha da geliştirilmesi, yüksek teknolojili araçların tasarlanması ve üretime geçilebilmesi için daha fazla siparişlerle desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. TÜVASAŞ’ın güzide bir kamu kuruluşumuz olarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını, tüm bilgi birikimi ve kapasitesiyle ülkemiz ve milletimiz için çalıştığını görmekteyiz. Türkiye Kamu-Sen olarak, yerli üretimin her zaman her fırsatta desteklenmesi noktasındaki görüşlerimizi geçmişte sürekli olarak muhataplarımıza paylaştığımızı da buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Allah bu güzide kurumun yolunu açık etsin” dedi.

GÖRDÜKLERİMİZ KARŞISINDA GÖĞSÜMÜZ KABARDI

Fabrikadaki incelemelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Önder Kahveci,

“Bugün yapmış olduğumuz TÜVASAŞ ziyaretimizde çok önemli ve başarı dolu gelişmelere tanıklık etmenin mutluluğu içindeyim. Bu güzel ve başarılı gelişmelerde emeği olan tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum. TÜVASAŞ, 2013 yılında devletimizin aldığı bir karar ile Milli Elektrikli Tren Setlerinin üretilmesi ile görevlendirilmiştir. Yaptığımız ziyaret esnasında; Tren Setlerinin Alüminyum gövdelerinin üretileceği tesisin inşaatının tamamlandığını,  tesiste kullanılacak modern robotik tezgâhların tamamının yerli ve milli olarak temin edildiğini ve böylece ülkemizde daha önceden hiç kullanılmamış olan Alüminyum gövdeli araç üretim teknolojisinin TÜVASAŞ’ta oluşturulduğunu gördük.

Üretilecek olan bu gövdelerin kumlanacağı ve boyanacağı, yoğun emek ve çaba ile kurulan bu tesislerde yılda 240 adet alüminyum gövdeli araç üretileceği ve milli trenimizin gövde üretimlerinin yapılmaya başlandığını da görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Yaptığımız incelemelerde, 160 km hıza sahip, Alüminyum Gövdeli Elektrikli Tren Setlerinin üretilmeye başlandığını ve üretim faaliyetinin hızlı bir şekilde sürdürülmekte olduğunu gördük.

YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİ OLMAYI HEDEFLEYEN BİR FABRİKA

Bizleri mutlu eden bir diğer gelişme ise, TÜVASAŞ’ın bundan sonra üreteceği tüm araçlarda kullanacağı malzemeleri, tamamen yerli ve milli imkânlarla temin etmeyi kendisine ilke edinmesidir. Türkiye Kamu-Sen olarak, yerli üretimin her zaman her fırsatta desteklenmesi noktasındaki görüşlerimizi geçmişte sürekli olarak muhataplarımıza paylaştığımızı da buradan bir kez daha ifade etmek isterim.

Edinilen tecrübelerle, 160 km hızın ardından 225 km/h hızında çalıştırılacak Elektrikli Tren Setlerinin Proje çalışmalarının başlaması bizleri gururlandırmış ve heyecanımızı bir kat daha artırmıştır. Ne mutlu bizlere ki, fabrikamız bu adımlarla hem ülkemizde, hem de bölgemizde tek olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

DAHA FAZLA SİPARİŞLE DESTEK VERİLMELİ

TÜVASAŞ’ın bu potansiyelinin daha da geliştirilmesi, yüksek teknolojili araçların tasarlanması ve üretime geçilebilmesi için daha fazla siparişlerle desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yapılan bu atılımlarla Yüksek Hızlı Trenler, Metro araçları, Hafif Raylı Sistem araçları da artık burada üretilebilecek durumdadır.  TÜVASAŞ’ın güzide bir kamu kuruluşumuz olarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını, tüm bilgi birikimi ve kapasitesiyle ülkemiz ve milletimiz için çalıştığını görmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerinden hareketle, yerli ve milli olma yolunda çabalayan bu güzide kuruluşumuzun yaptıklarının görmezlikten gelinmesine müsaade edilmemesi konusunda tüm devlet yöneticilerimize çağrıda bulunuyor ve her şartta gerekli desteğin verilmesini talep ediyoruz.

EMEĞİ VE KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bu fabrika artık kabuğunu kırmış,  yolcu taşıyan ve yurt dışından ithal edilen tüm hızlı ve Yüksek Hızlı Demiryolu araçlarını kendisi yapabilecek konuma erişmiştir. Bu durumun yurt dışındaki firmaları ve onların temsilcilerini ne kadar rahatsız ettiğinin de farkındayız. Bu başarı öyküsünde emeği, katkısı olan başta Sayın Genel Müdürümüzü, değerli ekibini ve tüm TÜVASAŞ çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Allah yollarını açık etsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi