Mhp Yıldırım Belediye Meclis Grup Başkanvekili İhsan Bilgili ve Meclis üyeleri İsmail Turan, Mustafa Bozkurt, Mustafa Engin Kargılı, Burak Alp Özbek, Salih barış imzasını taşıyan öneride şu ifadelere yer verildi:

“Evlerimizden çıkan yemek ve gıda atıkları ile özellikle pazar yerlerinden çıkan meyve ve sebze atıklarının değerlendirilmediği ve doğrudan çöp döküm sahasına döküldüğü bilinmektedir.

Bu itibarla :

1. Yıldırım veya Bursa Belediyelerinin biraraya gelerek Büyükşehir Belediyesince meyve-sebze ve gıda atıklarının işlendiği ve organik kompost gübre haline getirildiği bir "KOMPOST GÜBRE TESİSİ" kurulmasını,

2. Kompost Gübre İşleme Tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından malzeme-makina ve maddi destek sağlanmasını,

3. Mümkün olur ise dönüşebilir kağıt torbalar vermek suretiyle evlerden çıkan yemek ve gıda atıklarının ayrı toplanarak bu tesiste değerlendirilmesini,

4. Pazar yerlerinden çıkan sebze ve meyve atıklarının, park ve pahçelerden çıkan ağaçların ve ticarethanelerden çıkan ağaç ve mobilya atıklarının ve benzeri toprakta dönülebilen her türlü atıkların toplanarak kompost gübre yapılmasını, elde edilen gübrenin park ve bahçelerde ve tarım alanlarında organik gübre olarak kullanılmasını arz ve teklif ederiz.”

Editör: Haber Merkezi