EMRE BİLİR / TÜRKGÜN

Fatih Terim, Hasan Şaş ve Ümit Davala cezaları nedeniyle maçı tribünden izleyecek. Sarı-Kırmızılı takımda yabancı kontenjanı nedeniyle Donk dışında bir eksik bulunmuyor. Kadro derinliği Galatasaray kadar olmayan Fenerbahçe’de, en büyük eksik geçen hafta sakatlanan Rodrigues oldu. Sarı-Lacivertlilerde uzun süredir tedavi gören Moses, Hasan Ali Kaldırım, Isla takımla birlikte antrenmanlara çıktı. Durumları maç öncesi netleşecek.

Ci̇m-Bom evi̇nde 38 maçtır yeni̇lmi̇yor

GALATASARAY, ligde Türk Telekom Stadyumu’ndaki son 38 karşılaşmada rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Aslan, söz konusu maçlarda 32 kez rakiplerini mağlup ederken, 6 defa da berabere kaldı. Cim-Bom, ligde sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor.

Türk Telekom’da gol olup yağıyor

GALATASARAY, 38 maçlık yenilmezlik serisinde gol bulmakta zorlanmadı. Sarı-Kırmızılı ekip, söz konusu dönemde 99 kez fileleri havalandırarak 2,6 gol ortalaması yakaladı. Galatasaray, Fenerbahçe’yi yenip, 38 maçlık iç saha yenilmezlik unvanının gol sayısını 100 veya üzerine çıkarmaya çalışacak. Galatasaray, yenilmezlik serisindeki savunmasıyla da dikkati çekiyor. Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından kalesinde 23 gol gören Sarı-Kırmızılı ekibin bu kategorideki oranı ise 0,6 oldu.

Emlak Konut moral bozdu

EMLAK Konut, Galatasaray Kulübü ile imzalanan Florya ve Riva Protokollerini feshettiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Emlak Konut’tan KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz ilçesi Riva Mahallesi’nde kain taşınmazlar ile Bakırköy ilçesi Şenlik Mahallesi’nde kain taşınmaz (Florya) üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokoller fesih edilmiştir”

Ezeli̇ rekabette F.Bahçe üstün

110 yıllık tarihi olan Galatasaray ile Fenerbahçe rekabetinde bugün 390. maç oynanacak. Ezeli rekabette Sarı-Lacivertlilerin 146’ya 123 üstünlüğü bulunuyor. Kanarya’nın 535 golüne, Aslan 485 golle karşılık vermiş. Süper Lig tarihinde ise iki takım arasında 124 maç yapıldı. Ligde de Fenerbahçe’nin 50’ye 33 galibiyet ve 157’ye 118 gol üstünlüğü var. İki takım arasında oynanan son 10 maçın 6’sı da berabere sona erdi.

Volkan Demi̇rel ne yapacak?

Volkan Demirel’in derbide nerede olacağı sorusu yüzde elli cevap buldu. Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe’nin teknik heyetinde görev almaya başlayan Volkan, gerekli belgesi olmadığı için yedek kulübesinde yer almayacak. Volkan Demirel’in maçı kulübenin arkasında izleyip izlemeyeceği ise merak ediliyor.

Alex de Souza’dan vi̇deolu moti̇vasyon

Fenerbahçe’nin Brezilyalı efsane kaptanı Alex de Souza da Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. Alex’in paylaşımına kısa süre içerisinde binlerce beğeni ve yorum yağdı. Galatasaray’ın stadında attıkları golü hatırlatan ve Reto Ziegler videosunu paylaşan Alex, “Cristian Baroni, ben, Ziegler ve gol. Bu atmosferi özledim” notunu ekledi. Alex de Souza Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’de çıktığı 241 karşılaşmada 136 gol kaydetmiş 113 de asist yapmıştı.

TERİM’İN EKSİKLERİ VAR, MAZERETİ YOK

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim’in, eksik oyuncular ve en önemlisi de Belhanda’nın belirsiz performansı yüzünden zorlandığını herkes biliyor. Ama tecrübeli çalıştırıcı, bu sorunlar yüzünden çevresine bile kesinlikle şikayetçi olmuyor. Florya’dan gelen haberlere göre ise Terim için tek problem Belhanda. Faslı futbolcunun maske ile oynaması durumunda nasıl bir performans sergileyeceğinin cevabını kendine veremeyen Terim, Belhanda için son ana kadar beklemek istiyor.

YANAL’IN, SAVUNMAYI DEĞİŞTİRME PLANI

FENERBAHÇE teknik patronu Ersun Yanal’ın, ağır eleştiriler alan savunma hattında değişikliğe gitmeyi düşündüğü öğrenildi. Zanka-Jailson stoper ikilisini derbide oynatması beklenen Yanal, bu isimler dışında taktik idmanlarda Luiz Gustavo’yu da defansın göbeğinde denedi. Bu dizilişte sakatlığı geçen İsla sağ beke çekilirken Ozan Tufan da orta sahada görev aldı. Tecrübeli hoca, savunma ile ilgili son kararını bu sabah oyunculara açıklayacak.

Editör: Haber Merkezi