YKS ek tercih sonucu için gözler ÖSYM'de. YKS ek tercihleri perşembe günü sona erdi ve adaylar merakla sonuçları bekliyor. YKS ek tercih sürecinin tamamlanmasıyla beraber gözler YKS sonuçlarına çevrildi. YKS ek tercih yapan adaylar ÖSYM sayfasını ziyaret ederek ve internetten araştırmalarını sürdürüyorlar. İşte YKS ek tercih sonuçları hakkında detaylar...

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

YKS ek tercih süreci 23 Eylül tarihinde tamamlandı. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. YKS ek tercih sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeleri geldiği zaman detaylar haberde yer alacak.

YKS ek tercih sonuçları

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS ek tercih sonuçları ÖSYM'nin AİS ekranından öğrenilecek. EK tercih değerlendirmeleri T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yayınlanacak.

Adaylar sonuçlarını T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile sorgulayacak. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

140 PUANLA TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK?

Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak. İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.

Editör: Haber Merkezi