Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM), YKS ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Bu gelişmeden sonra ek yerleştirmede tercih yapan öğrenciler üniversiteye ne zaman kayıt yaptırıabileceklerini araştıyor. İşte, YKS ek yerleştirme üniversite kayıtları tarihleri...

ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 2021-YKS sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN 2021?

Adayların ek yerleştirme sonuçlarını kimlik numaraları ve şifreleri ile başkanlığın "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenebileceği belirtildi.

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların, 4-7 Ekim tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabileceği ifade edilen açıklamada, adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerektiği vurgulandı.

Elektronik kayıtların 4-5 Ekim'de alınacağı ve bu adayların üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacağı kaydedildi.

 

Açıklamada, Yerleştirme Sonuç Belgesi'nin basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğine dikkat çekildi.

 

Editör: Haber Merkezi