Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) çevrimiçi deneme sınavları ile üniversite sınavına hazırlanan adayların, önlerinde kalan sürede, zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini hedeflediklerini açıkladı. YKS çevrimiçi deneme sınavının ilki geçen hafta gerçekleşmişti. Peki, ikinci çevrimiçi deneme sınavı ne zaman? İşte, TYT AYT çevrimiçi deneme sınavı sayfasına dair ayrıntılar…

YKS İKİNCİ ÇEVRİMİÇİ DENEME SINAVI NE ZAMAN?

Çevrimiçi deneme sınavı ile 27-28 Haziran'daki YKS sınavına katılacak olan 12. Sınıf öğrencilerinin, sınavdan önce eksikliklerini tamamlama fırsatı sunuluyor. TYT ve AYT deneme sınavları, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün yönettiği EBA Akademik Destek üzerinden çevrimiçi düzenlenecek.

İlk defa geçen hafta yapılmaya başlanan deneme sınavları bu hafta da öğrencilerin erişimine açılacak.

YKS İKİNCİ ÇEVRİMİÇİ DENEME SINAVLARI

TYT oturumu 17 Haziran Çarşamba,

AYT oturumu 18 Haziran Perşembe tarihlerinde gerçekleşecek.

YKS ÜÇÜNCÜ ÇEVRİM İÇİ DENEME SINAVLARI

TYT oturumu 20 Haziran Cumartesi,

AYT oturumu 21 Haziran Pazar günü yapılacak.

Sınavlar, uygulandıkları günlerde sabah 07.30'dan akşam 23.59'a kadar istenilen saatte başlatılabilecek.

KİŞİYE ÖZEL EKSİK LİSTELERİ 

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kimse birbirinin başarı sıralamasını görmeyecek, katılan herkes sadece kendi sıralamasını ve eksiklerini öğrenebilecek. Üniversite adaylarının deneme sınavlarını, tek oturumda, hiçbir kaynağa bakmadan, hiç kimseyle iletişim kurmadan tamamlamaları gerekiyor.

EBA Akademik Destek aracılığıyla çevrimiçi denemelerin bitiminin ardından öğrencilerin sınavdaki sorulara verdikleri cevaplar üzerinden bir analiz yapılacak ve kişiye özel eksik listeleri oluşturulacak.

Üniversite adayları, bu listelerdeki soru çözüm ve konu anlatımları videoları sayesinde eksiklerini gidererek, sınav yaklaşırken zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirme fırsatı bulmuş olacak.

 

Editör: Haber Merkezi