Türkiye çapında koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler arasında okulların tatil edilmesi ve pek çok sınavın ertelenmesi uygulamasına geçildi. Binlerce öğrenciyi ilgilendiren YKS sınavı ile ilgili henüz kesin bir açıkla ise yapılmamıştı. Beklenen açıklama 26 Mart Perşembe günü YÖK Başkanından geldi. Peki, YKS ne zaman yapılacak, tarihi değişti mi? Detaylar haberimizde…

UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK

YÖK Başkanı Yekta Saraç corona virüse  (Kovid-19) alınan önelemler nedeniyle okulların tatil olmasına ve ertelenen YKS sınavına dair çok son dakika açıklamalarında bulundu.

Saraç, bu sene üniversitelerde bahar dönemi eğitim öğretim sürecinin sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimler karar verdiklerini söyledi.

Uzaktan eğitim ve açık öğretim ve dijital öğretimler sunulamayacak programların, ders ve uygulamalı derslerin de yaz aylarında tamamlanacağının altını çizen YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu uygulamanın tüm eğitim öğretimin düzeylerinde yani, lisans, ön lisans ve lisansüstünde geçerli olduğunu ve asla ihmalkarlık olmasını istemediklerini söyledi.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK, TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

YKS’de ise sorulacak sorular ile ilgili, MEB ile uyum içinde şekilleneceğini bildiren Yekta Saraç, sınava girecek öğrencilerin rahat olmalarını ve daha önce gerçekleştirdikleri sınavlar gibi olacağının altını çizdi. Saraç YSK sınavının 25-26 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'la yaptığı görüşmede uzaktan eğitim ile ilgili "İnşallah bu çalışma yöntemiyle geleceğe yönelik çok farklı bir sistemi de oluşturmuş olduklarını, oturtmuş olduklarını ifadelerini kullandı. Erdoğan, Bilim Kurulu uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım, çünkü işin ehli onlar." ifadelerini kullandı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların ne zaman açılacağı ile ilgili henüz net bir tarih açıklanması. Konu ile ilgili karar Koronavirüs Bilim Kurulu'nun açıklaması göz önünde bulundurularak alınacak.

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi