YKS sınavı bilindiği üzere 26 Haziran'da yapılacak. Haziran ayı içerisinde yapılacak olan YKS- TYT-AYT-YDT sınavları giriş belgesi ve sınava giriş yerleri milyonlarca öğrenci tarafından bekleniyordu. ÖSYM yaptığı son dakika açıklaması ile: "2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sınava giriş belgeleri erişime açıldı" dedi. İşte YKS-TYT sınav giriş yerleri ve okul yerleri sorgulama sayfası.

YKS TYT SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI? 

Sınava sayılı günler kala sınav giriş belgeleri açıklandı. ÖSYM tarafından twitter üzerinden sınav yerleri ve belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu. İşte o açıklama: 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 26 Haziran'daki 2021-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran'daki 2021-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2021-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek.

TYT ve AYT için adayların saat 10.00'dan sonra, YDT için ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısı yapıldı.

YKS sınav giriş belgesi

YKS 2021 NE ZAMAN? 

2021 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) üç oturumda gerçekleşecek. TYT 26 Haziran'da, AYT 27 Haziran'da, YDT'de 27 Haziran'da olacak. Sonuçların ise 4 Ağustos'ta açıklanacağı belirtildi. 

YKS GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

YKS sınav yerleri bugün resmen belli oldu. Bu yıl sınav giriş yerleri sınavdan 16 gün önce duyurulmuş oldu. 

Editör: Haber Merkezi