27 Temmuz Pazartesi sabahı itibariyle 2020 YKS sonuçları için sona gelindi. ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) aracılığıyla YDT, TYT ve AYT sonuçları bilgilerini adayların erişimine açtı. 2 veya 4 yıllık bir fakülte hayali kuran adaylar, edindikleri sınav sonuç bilgilerine göre 6 Ağustos ile 14 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek. Güncel tercih kılavuzu henüz yayınlamamakla birlikte, önümüzdeki günlerde ÖSYM’nin kılavuzu yayınlamasının ardından adaylar, baraj puanlarını, üniversitelerin yüzdelik dilimlerini ve diğer ayrıntıları görebilecek. İşte, 2020 YKS sorgulama ekranı ve merak edilen diğer ayrıntılar…

2020 YKS AYT TYT YDT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2020 YKS kapsamında gerçekleşen AYT TYT YDT sonuçları 27 Temmuz Pazartesi sabah 07.30’da açıklandı. ÖSYM’nin sosyal medya hesapları ve resmi sitesinden yapılan açıklama ile sınav sonuçlarının açıklandığı duyurulurken, adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) ya da sonuç açıklama sayfası üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yapılarak öğrenebilecek.

YKS SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’den edinilen bilgilere göre, adaylar tercih işlemlerini 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler.

Adaylar, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içerisinde erişim sağlayabilecek. Tercih işlemleri ise bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak.

YKS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?
 
2020 YKS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Ancak geçtiğimiz hafta içinde ön bilgilendirme amaçlı 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu adayların erişimine açılmıştı. Güncellenen YKS tercih kılavuzunun önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.


ÖN BİLGİ İÇİN YAYIMLANAN YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
 

 

 

Editör: Haber Merkezi