2023 YKS tercih sonuçları son dakika erişime açıldı. Adaylar, TC kimlik no ve aday şifresi ile hangi üniversite ve programa yerleştiğini görüntüleyebilecek. TYT-AYT ve YDT testlerinden aldıkları puanlara göre belirtilen tarihler arasında tercih işlemlerini yapan binlerce öğrenci üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki YKS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? İşte Üniversite yerleştirme sonucu sorgulama ekranı 2023...

YKS 2023 TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Üniversite yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapılarak görüntülenebilecek

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS TERCİH DÖNEMİ TAMAMLANDI!

27 Temmuz tarihinde başlayan YKS tercih işlemleri 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erdi.

Aldıkları sözel, sayısal ve eşit ağırlık puanına göre listelerini hazırlayan adaylar ÖSYM sistemine hazırladıkları listeleri kaydetti.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Editör: Bilge Güler