Öğrencinin elde ettiği puan ve başarı sıralamasına göre üniversite ve bölümlere yerleşmesini sağlayan YKS tercih sürecinin bitmesine kısa zaman kaldı. Adaylar, Cuma gününe kadar araştırmalarını tamamlayıp tercihlerini yapmak zorunda. Bununla birlikte gözler 2020 Üniversite tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrilmiş durumda. Heyecanlı bekleyiş devam ederken, ÖSYM’den konuya dair son dakika açıklaması bekleniyor…

YKS TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

YKS tercihlerini henüz yapmayan öğrenciler tercihlerin ne zaman biteceğine dair araştırmalarını yoğunlaştırdı. Bilindiği üzere 2020 üniversite tercihleri için süreç 6 Ağustos Perşembe günü itibariyle başlamıştı. YKS tercihleri için son gün ise ÖSYM tarafından 14 Ağustos Cuma günü olarak belirlendi. Tercih işlemini yapmak isteyen öğrenciler, Cuma günü saat 23.59’a kadar işlemlerini yapabilecekler.

2020 ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’den alınan bilgilere göre, heyecanla beklenen 2020 YKS tercih sonuçlarının, en geç 31 Ağustos tarihine kadar erişime açılması bekleniyor.

Üniversite kayıtları ise 31 Ağustos’ta başlayacak ve 4 Eylül 2020 tarihine kadar yapılabilecek.

Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Yerleştirme sonucu ÖSYM’nin sonuç sayfası olan “sonuc.osym” adresinden öğrenilebilecek. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar sonuçlara buradan ulaşabilecekler.

 

Editör: Haber Merkezi