İstedikleri üniversite ve fakültede eğitim alma hayali kuranlar YKS tercihlerinin başlamasıyla tatlı bir telaş aldı. İyi bir üniversiteye yerleşmek için yıllarca hazırlanan adaylar üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hayallerine de kavuşmuş olacak. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? 2020 Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre, YKS tercih süreci 6 Ağustos Perşembe günü saat 10.00 itibariyle başladı. Adaylar 14 Ağustos Cuma günü saat 23.59’a kadar tercih işlemlerini yapabilecekler.



Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2020-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebilecek.

Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2020-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 170 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek.

Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu olmayacak. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecek.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

ÖSYM’den alınan bilgilere göre, heyecanla beklenen 2020 YKS tercih sonuçlarının, en geç 31 Ağustos tarihine kadar erişime açılması bekleniyor.

Üniversite kayıtları ise 31 Ağustos’ta başlayacak ve 4 Eylül 2020 tarihine kadar yapılabilecek.

Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.

KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

 

 

Editör: Haber Merkezi