Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile YKS tercihleri uzatıldı. Resmi Twitter sayfasından açıklama yapan Cumhurbaşkanı, son tercih tarihinin 20 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu. YKS tercihi yapacak milyonlarca öğrenci "YKS tercihleri ne zaman, YKS tercihleri ne zaman bitiyor?" diye araştırma yapıyorlardı. İşte YKS tercihleri hakkındaki son dakika kararı...

SONDAKİKA! YKS TERCİHLERİ UZATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile YKS tercih tarihlerinin uzatıldığını böyle duyurdu; "Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih tarihlerini uzatma kararı aldık. Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimiz 5 Ağustos’tan 20 Ağustos saat 23:59’a kadar üniversite tercihlerini yapabilecek. Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum." dedi.

 

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ HANGİ TARİHLER ARASINDA ALINACAK?

2021-YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacağını belirten Aygün, "Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." değerlendirmesinde bulunmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile bu tarih uzatıldı. 

YKS 2021 TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

YKS tercihleri ne zaman?

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI BELLİ OLDU

Üniversite taban puanları belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun güncel halinin ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandığını duyurdu. 

ÜNİVERSİTE TERCİH PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLAR BUNLARA DİKKAT ETMELİ 

Adaylar, ÖSYM'nin internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak, sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adayların, kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. Bunların başkalarıyla paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden aday sorumlu olacak.

Editör: Haber Merkezi