Üniversite hayali kuran 2 milyon 437 bin 119 adayın başvuru yaptığı YKS 27-28 Haziran tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleşecek. Bu yıl Kovid-19 önlemleriyle yapılacak olan sınavda ne gibi önlemler alında, maske ve dezenfektan dağıtılacak mı maske takmak zorunlu mu soruları en az sınavda çıkacak sorular kadar merak ediliyor. Milyonlarca aday ve veliyi ilgilendiren YKS’ye dair soruların cevaplarını ÖSYM Başkanı Halis Aygün AA muhabirine açıkladı…

YKS’DE MASKE VE DEZENFEKTAN DAĞITILACAK MI?

YKS’de alınan önlemleri ve sınav gününe dair ayrıntıları paylaşan ÖSYM Başkanı Aygün, sınavda adaylara maske ve dezenfektan dağıtılacağını, isteyen adayın ise sınava maske, siperlik ve dezenfektanı ile gelebileceğini ifade etti.

Kovid-19 şüphesi bulunan, testi pozitif olan veya Kovid pozitif kişilerle temas halinde olan adayların temaslı durumlarını sınavdan önce ÖSYM'ye iletmeleri gerektiğini vurgulayan Aygün, ailelere de çocuklarını sınava girecekleri okula bıraktıktan sonra okul girişinde ve bahçesinde beklememeleri çağrısı yaptı.

YKS’DE MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda adaylar sınav salonuna geçip sırasına oturduktan sonra isterlerse sınav süresince maskelerini çıkarabilecek. Ancak görevliler maskelerini çıkarmayacaklar.

TYT SÜRESİ NE KADAR?

ÖSYM Başkanı Aygün, 2020 YKS sınavına 2 milyon 437 bin 119 adayın başvuru yaptığını ve Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karar gereğince geçen yıl 135 dakika süre verilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) için bu yıl 30 dakika daha eklenerek, sürenin 165 dakikaya çıkarıldığını açıkladı. Aygün bununla birlikte, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının da bu yıl ile sınırlı olmak koşuluyla 170'e çekildiğini anımsattı.

YKS’DE HANGİ KONULAR VAR?

Aygün’ün açıklamasına göre, öğrenciler YKS’de sadece yüz yüze eğitim gördükleri dönemlerin sorularından sorumlu olacaklar. Bu nedenle, YKS’de bu yıl koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim şeklinde devam eden 12. sınıfın ikinci dönemine dair konulardan sorular bulunmayacak.

Editör: Haber Merkezi