2021 YKS tercih robotu, lisans ve önlisans tercih sihirbazı üniversite adaylarına büyük kolaylık sağlıyor. Merakla beklenen YKS tercih kılavuzunun ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden yayınlanması ile gündeme gelen 2021 YKS tercih robotu ve sihirbazı üzerinden 2 yıllık ile 4 yıllık üniversitelerin başarı sıralamaları, taban puanları araştırılmaya başlandı. İşte YÖK Atlas tercih roboto, kılavuzu, lisans ve önlisans tercih sihirbazı..

2021 YÖK ATLAS ÖNLİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH SİHİRBAZI NASIL KULLANILIR?

YÖK Atlas tercih robotuna https://yokatlas.yok.gov.tr/ linki üzerinden ulaşabilirsiniz. Site de taban puanları gibi birçok konuyu ve alt başlıklarını bulabilirsiniz. YÖK atlasından tercih yapabilmek için "Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

ösym

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NEDİR

YÖK Atlas tercih robotu son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlıyor.

YÖK tarafından YKS tercihleri sırasında öğrencilere kolaylık sağlaması için geliştilen YÖK Atlas tercih programı, 4 yıllık veya 2 yıllık üniversitelerin geçtiğimiz yıllardaki taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini içeriyor.

Lisans tercihleri için son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlayan YÖK Atlas öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor.

Önlisans tercihleri için son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı tanıyor.

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detay YÖK Atlas tercih robotunda yer alıyor.

Önlisans programlarına yerleşenlerin puanları, YKS netleri, geldikleri liseler, mezun oldukları lise alan ve dalları; programda görevli öğretim üyeleri, geçmiş yıllarda verilen mezun sayısı, yatay geçiş trafiği ve benzeri pek çok detaya tek bir "tık" ile öğrencilere sunuluyor.

Editör: Haber Merkezi