YÖKDİL/2 sınavına giren binlerce kişi, YÖKDİL/2 sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. 2021-YÖKDİL/2 sınavı temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı. Adaylar, 'YÖKDİL 2 ne zaman açıklanacak 2021?' sorusuna yanıt arıyor.

YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2021-YÖKDİL/2 Sınavı Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı. YÖKDİL sonuç tarihi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı.

YÖKDİL 2 NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2021?

2021-YÖKDİL/2 Sınavı sonuçları, 21.09.2021 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerli olacak.

Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. Ancak 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından yapılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi