YÖKDİL ilk sınavı 28 Mart’ta yapılmış ve adayların merakla beklediği sonuçlar erişime açılmıştı. YÖKDİL ikinci sınav için bekleyiş sona erdi ve beklenen gün geldi. YÖKDİL sınavı yarın gerçekleştirilecek. Peki YÖKDİL sınavı saat kaçta başlıyor ve kaç dakika sürüyor? YÖKDİL sınavı süresi haberimizde...

ÖSYM'DEN YÖKDİL AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM),  yarın yapılacak 2021-YÖKDİL/2 için adayların saat 10.00'dan sonra sınav  binalarına alınmayacağını hatırlattı.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, adayın sınava  girebilmesi için sınava giriş belgesine ek olarak, fotoğraflı nüfus cüzdanını,  T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında  bulundurmasının zorunlu olduğu belirtildi.

YÖKDİL3

Paylaşımda, şunlar kaydedildi:

 "Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya  geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında, Türk vatandaşlığından izin ile  ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, pasaportları  bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti kimlik kartı, kimlik belgesi olarak kabul edilecektir."

Sınava girecek adayların saat 10.00'dan sonra sınav binalarına  alınmayacağı da hatırlatıldı.

YÖKDİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK, SAAT KAÇTA BİTECEK?

Toplamda 3 saat sürecek olan sınav 29 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10:15’te başlayacak ve 13:15’te sona erecek. Ancak adaylar saat 10:00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Bu nedenle erkenden sınav merkezlerine gitmeleri gerekiyor.

Sınav ardından sorular ve cevaplar için gözler yine ÖSYM’de olacak. Soruların ve cevapların yine sınav akşamı ya da ertesi gün erişime açılması bekleniyor.

YÖKDİL SINAV KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2021/2 için adaylara 180 dakika yani 3 saat süre tanınacak. Adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM AİS sayfası üzerinden elde edebilecekler.

Editör: Haber Merkezi