29 Ağustos tarihinde düzenlenen 2021-YÖKDİL/2 sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YÖKDİL sınav sonuçları duyuruldu. YÖKDİL sınavına katılan öğrenciler merakla sonuçları bekliyordu. YÖKDİL sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerli olacak. İşte YÖKDİL sınav sonucu sorgulama ekranı...

YÖKDİL SONUÇLARI ÖĞREN

YÖKDİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YÖKDİL sınav sonuçları 17 Eylül 2021 tarihinde adayların erişime açıldı. 29 Ağustos 2021 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavına (2021-YÖKDİL/2) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, İngilizce Sağlık Bilimleri Testi Temel Soru Kitapçığındaki 71 numaralı sorunun “B” olarak girilmiş doğru cevabın “A” olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

YÖKDİL

YÖKDİL SINAV PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

YÖKDİL'den alınan puanlar sınavın yapıldığı tarih itibariyle 5 (beş) yıl geçerli olmaktadır. Dolayısıyla 2021-YÖKDİL/1 ve YÖKDİL/2 sınavlarından edinilen puanlar 2026 yılına kadar kullanılabilecek.

YÖKDİL

YÖKDİL CEVAP KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI

YÖKDİL adaylarının cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre adaylar cevaplarına ve cevap anahtarına ÖSYM AİS ekranından erişebilecek. Sınav soruları ve cevapları 17 Eylül tarihinden itibaren 10 gün süresince erişime açık olacak.

Editör: Haber Merkezi