Forvetinden yoksun Galatasaray, rakiplerinin kaybettiği haftada DG Sivasspor deplasmanına çıktı. Evinde henüz lig golü olmayan ev sahibi, aynı zamanda alışkın olmadığı Perşembe-Pazar temposundan yılgın, ruhu yorgundu.

Bu durumu avantaja çevirmek isteyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, tedavi gören Marcao ile savunmayı garantileyince, diğer tarafı ona göre düzenledi.

Forvete, gidecekler listesinin başındaki Ryan Babel’i koydu. Orta saha tercihi ‘tempo’ değil, ‘kalite’ oldu. Son dönemlerde uzatma dakikalarına sakladığı Arda Turan’a, yedeklere bile almadığı Sofiane Feghouli’ye, yine geçen maç barıştığı Younes Belhanda’ya forma verdi. Belli ki Terim, daha ehil ayaklarla topa sahip olup, Çalımbay’ın dile getirdiği psikolojik yorgunluktan yararlanmak istedi. Koşarak değil, topu koşturarak işi bitirme taktiği maçın başında meyvesini verdi. Başkan Mustafa Cengiz’in ‘halt’ ikilisinden Feghouli verdi, Belhanda attı. Rakibinin pas trafiğini ilk yarının sonlarına doğru kırabilen ev sahibi, VAR uyarısı ile kazandığı penaltıdan yararlanamadı. Belhanda’nın asisti 9 yıl aradan sonra gelen Arda Turan golüyle rahatlayan Terim, rakip ilk lig golünü bulunca, bir kez daha taktik değiştirdi. Ehil ayakları, temposu ve gücü olanlarla değiştirdi. Bu hamle, Galatasaray’a direnç sağlasa da, rakibi sahasında kabulü hakemin son düdüğüne kadar da yüksek gerilim anlamına geldi.