HABER:MEHMET ARKAN

Ertuğrul Gâzi Kültür Dernekleri Federasyonu ve Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği tarafından organize edilen programda, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yüzlerce Yörük ve Türkmen Gönüllüsü mehteran eşliğinde, milli kıyafetler içinde Ulu caminden Zafer meydanına kadar Kortej ve Tanıtım yürüyüşü yaptı.

Kortej, Yörük ve Türkmen gönüllülerinin Zafer Meydanı’nda ki Atatürk Anıtına çelek koyup İstiklal Marşı okuması ile sona erdi.

BU TÜR ORGANİZASYONLARI ÖNEMSİYORUZ

Yoncalı Mesire alanında devam eden şenlikte katılımcılara hitap eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, “İlimizin ve kültürümüzün tanıtımı adına yapılan bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz. Bu etkinlikler birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına ve ilimizin Türkiye ve Dünyada tanıtılması adına çok önemli. Bizde Kütahya Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalışıyoruz ve çalışacağız. Bu organizasyonu gerçekleştirenleri kutluyorum” dedi.

 YÖRÜK VE TÜRKMENLER OSMANLI VE TÜRKİYE'NİN MAYASIDIR

Yörük ve Türkmenler, Osmanlı Devletine ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşlarına maya olmuştur diyen Başkan IŞIK; “Bizim görevimiz Kütahya’ya, Yoncalı’ya ve sizlere sahip çıkmak. Bir sonraki şenliğimize kadar sizlere daha güzel bir Yoncalı hazırlayacağız. Türk Kültüründe Yörük ve Türkmenlerin önemi çok büyük. Yörük ve Türkmenler, Osmanlı Devletine ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşlarına maya olmuştur. Ve böyle olmaya devam edeceklerdir. Bizde evlatlarımıza atalarımızın bize bıraktığı gibi tertemiz bir ülke bırakmak istiyoruz. Kültürü ile gelişmiş, ekonomisi ile zenginleşmiş, insanlığı ile dünyaya örnek olmuş bir ülke hayal ediyoruz ve inşallah hayalimizi gerçekleştireceğiz. Kültürümüzü gelecek nesillere aktaran bu etkinliğe emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Mehter ve halk oyunu gösterilerine yer verilen şenlikte Kütahya Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ikram edildi.

Şenliğe, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah DAMCI, Ali İhsan ERTAŞ, Ertuğrul Gâzi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nihat KULA, Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin NAMAZ, Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu ile Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi