Aydınlık gazetesinden “Rıza Zelyut, Trabzon, Rize ve Giresun halkını Pontusçu, Erzurum halkını ise Fethullah’ın torunu ilan etti. Karadenizliler, Atatürk’ün en güvendikleri; Dadaşlar ise Erzurum’da Millî Mücadele ateşini yakanlardır. Zelyut, Tayyip Erdoğan düşmanlığından halk düşmanlığına sürüklendi” denilerek kovulan ve şu an CHP’nin yayın organı gibi çalışan Yurt gazetesinde köşe yazarlığı yapan Rıza Zelyut isminde bir yazar var. Ben bu adamı ilk takip etmeye başladığımda Allah var aklı başında, ölçülü bir adam sanıyordum. Meğerse kafasında bir hunisi, üzerinde de bir deli gömleği eksikmiş…

Hele Aydınlık gazetesinde yazdığı “Ey MHP’liler! Öcalan-Bahçeli iş birliğine izin vermeyin. BOP’çu Bahçeli’yi, MHP Genel Merkezi’ne sokmayın. Bunun için de o merkezin çevresini kuşatın. Cop yiyin, gaz yiyin ama partinizi bölücülüğün odağı haline getirmeyin” cümlelerinden sonra, ondaki bu eksikliği çok net gördüm.

Zaten bu yazısından sonra 31 Aralık 2016 tarihinde “RIZA ZELYUT, HEYET RAPORU ALMA VE TIMARHANE YOLUNDA!” başlıklı bir cevap yazısı yazmıştım.

Rıza Zelyut bu yazısıyla MHP’ye iftira atarak ve açıkça suç işleyip, provokatörlük yapmıştı.

Geçen, Yurt gazetesinde bir yazısını okudum. Bir kez daha dedim ki; nerede bu adamın hunisi, nerede bu adamın deli gömleği?

Yazısında mealen diyor ki; Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin desteğiyle BOP projesini sürdürüyor, Meral Akşener’in partisi bu oyunu bozuyor ve BOP’un önünde en büyük engel, Meral Akşener’in partisi…

Bu cümleyi kuran kişi kim? ABD’nin, Suriye’de tonlarca silah yardımı yaptığı terör örgütü YPG’ye sırtını dayadığını söyleyen HDP ile ittifak yapan CHP’ye oy veren Rıza Zelyut!

Rıza Zelyut’un son seçimlerde oy verdiği CHP kim? ABD’nin her manada koruduğu, desteklediği, beslediği terör örgütü YPG ve PYD’yi terör örgütü olarak görmediğini söyleyen ve Türk ordusunun elinde ABD silahları olan YPG’li teröristlere yönelik yaptığı Afrin ve Barış Pınarı Operasyonu’na çok açık bir şekilde karşı çıkan bir partidir.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin güçlü iradesiyle Afrin Operasyonu’nda 4600, Barış Pınarı Harekâtı’nda ise 1000’e yakın, elinde ABD’nin yardım silahları olan YPG’li terörist öldürülmüştür. Demek ki günümüzün BOP Eş başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi kalem şakşakçısı Rıza Zelyut da muhakeme gücünü yitirmiş yazarlardandır.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de, “YPG terör örgütü değil” diyor, Kemal Kılıçdaroğlu da “Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur” diyor. O zaman BOP’un sürüngeni kim oluyor Rıza Zelyut?

Sonra huni ve deli gömleği hatırlatması yapınca biz suçlu olacağız öyle mi? Sırtını YPG’ye dayayan, HDP ve YPG’yi terör örgütü olarak görmeyen CHP ile ittifak yapan kim? Bu Rıza Zelyut’un öve öve bitiremediği Meral Akşener’in partisi İP!

Meral Akşener’in partisi ne yapmışta “BOP’un ve ikinci İsrail’in önündeki en büyük engel” oluyor? Şunlardan dolayı mı? Mesela, parti kurulma aşamasında iken parti program taslağına “Kürtlersiz bir Türkiye asla düşünülmemelidir. Böyle bir durumda, Fırat’ın ötesinin Kürdistan, batısının da Türkiye olarak kalmayacağı asla akıldan çıkarılmamalıdır.” diye yazıp, sözde Kürdistan’ı kabul ettiği için mi?

Mesela, parti programına teröristbaşı Öcalan’a ait, Türkiye’de iki ayrı milletten bahseden “Eşit Vatandaşlık” kavramını koyduğu için mi? İP’in parti programına konulan “Eşit Vatandaşlık” kavramını Meral Akşener’in basın bülteni olan Yeniçağ gazetesinin yazarı Arslan Bulut bile “Eşit vatandaşlık kavramını her zaman kullanan Öcalan’dır. Bu söylemin patenti Öcalan’dadır. Eşit vatandaşlık, etnik kökenlerin eşitliği anlamında kullanılıyor. Sanki eşitlik yokmuş da bu eşit vatandaşlık kavramı ile birlikte Türkiye’de herkes eşit olacak. Eşit vatandaşlık söylemi çok büyük bir tuzak” şeklinde eleştirmişti? Gelen aşırı tepkiler üzerine parti programından kaldırmışlardı.

Mesela, CIA ajanlarının çalıştığı ve özellikle Orta Doğu’ya Amerikan emperyalizminin çıkarları doğrultusunda şekil veren politikaların yaygınlaşmasını sağlamasıyla bilinen NED isimli kuruluşun finans desteği verdiği Denge ve Denetleme Ağı’nın başındaki Selda Tandoğan Demirel isimli bayanı İP’te kurucu ve Meral Akşener’in başdanışmanı yaptığı için mi? Mesela, parti programına NATO’ya bağlılıklarını bildirdikleri için mi?

Mesela, “Bana göre Öcalan’a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkân tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir” diyen Mehmet Salim Ensarioğlu’nun bu partide Genel Başkan Yardımcısı yapıldığı için mi?

Mesela, Meral Akşener sırtını “Sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz” diyen HDP’yi “Kürtlerin siyasal temsilcisi” yapması ve onlarla yerel seçim ittifakı yapmasından dolayı mı?

Mesela, Türk ordusunun terör örgütü YPG’ye karşı yaptığı ve sonucunda 4600 YPG’li teröristin öldürüldüğü Afrin Operasyonu’na CHP’den, HDP’den bile önce “İYİ Parti tek adam rejimini kalıcı kılmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyecek ve beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşıdır” dedikleri için mi? Sen beyin hücrelerini nasıl yaktın anlatsana bize Rıza Zelyut?

Yoksa bu “En büyük milliyetçi Fethullah Gülen” diyen Rıza Zelyut’la, “1980 öncesi Fethullah Gülen’in dinler arası diyalog modeli uygulansaydı, sağdan-soldan ölümler olmazdı” diyen Meral Akşener’in bir dayanışması mı? Rıza Zelyut, CHP’li bir yazar olarak CHPHDP yancısı Meral Akşener’i elbette övecektir. Ama bu derecede övmesi, huni ve deli gömleği mecburiyetini daha acil hissettiriyor. Rıza Zelyut bir de bu beyin hücresi yanmış haliyle, yazısı içinde aklınca kurnazlık yapmaya çalışmış…

O da İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın AKP’ye yanaşmak için kullandığı “Bize de icracı 5-6 bakanlık verirse ülkenin önünü açmak için bu şartlarda ittifak yapabiliriz” sözünü “Siyasi kimliğinden kimsenin kuşku duymadığı Lütfü Türkkan’ın o ayaküstü açıklaması, içeriğinden kopartılarak İYİ Partiyi karıştırmak için kullanıldı” şeklinde kurtarmaya çalışması olmuştur.

Rıza Zelyut bir de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni’nde Lütfü Türkkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulağına ne söylediğini araştırsan, belki bunların menfaat için neler yapabileceğini anlarsın…

Hadi Lütfü Türkkan’ı kurtardın diyelim, İP Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un “İktidarın Mecliste tek başına çoğunluğu yok. İttifak kurduğu MHP ile birlikte götürecektir. Ola ki olumsuzluk yaşarsa İYİ Parti ile ittifak olur mu, olmaz mı; onları bilemem ama biz Meclis tıkanmasın, devlet çalışsın noktasında milletin hayrına olan her şeyde elimizi taşın altına koyarız” sözünü ve İP kurucusu Mehmet Aslan isimli müptezelin “Sadece kanun çıkarmakla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisinin bir avuç milletvekiline ihtiyacı var. Bunu İYİ Partiden de alabilir eğer devletin bekası, milletin geleceği ve millet için faydalı bir kanunsa MHP’ye ihtiyacı yok, İYİ Parti ile de çıkarabilir” sözünü nasıl kurtarmaya çalışacaksın?

Siyasi menfaatleri için PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile bile ittifak yapabilenleri bize BOP savar olarak pazarlayan Rıza Zelyut gibiler olduğu sürece bu ülkede ne hain, ne ihanet biter…

“Sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz” diyen, HDP gibi terör uzantısı bir partiyle ittifak yapan ve “YPG-PYD terör örgütü değil” diyen CHP’ye oy vermiş olan ve bunların yancısı Meral Akşener’i öve öve bitiremeyen Rıza Zelyut adresini ver de, sana huni ve deli gömleğini gönderelim…

Ha bir de şu gazeteci fıkrasını görünce hep aklıma Rıza Zelyut gibiler geliyor. Bir gazeteci, bir trafik kazası haberi almış ve hemen olay yerine gitmiş. Kazazedenin başına toplanan kalabalık yüzünden, bizim gazeteci hem kazazedeyi göremiyor, hem de fotoğraf çekemiyormuş, aklına kurnazca bir fikir gelmiş; yüksek sesle ağlamaya başlamış ve kalabalığı yara yara ilerlerken de diyormuş ki:

- Çekilin, çekilin!.. O benim babamdı, o benim hayatta en sevdiğim kişiydi!.. Tabi ki halk da bu gazeteciye yol vermiş. Bu sırada bizim uyanık gazeteci ne kadar akıllı olduğunu düşünüyormuş, kazazedenin yanına yaklaşırken, fotoğraf makinesini hazırlamış, bir de bakmış ki; yerde yaralı bir eşek yatıyormuş.

Rıza Zelyut’un haber arayışları, verdiği bilgiler de hep böyle değil mi? Ah ulan Rıza ah… Sen nasıl bir adammışsın?

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944