YSK İstanbul seçimleriyle ilgili karar verdi mi? İstanbul seçimleri yenilenecek mi? pek çok vatandaş bu sorunun yanıtını merak ediyor. İstanbul seçimleriyle ilgili son durumu öğrenmek isteyen binlerce kişi, YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararını öğrenmek için araştırma yapıyor. 31 Mart seçimlerinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle hem AK Parti, hem de MHP seçim sonuçlarına itirazda bulunmuştu. YSK'nın vereceği karara göre, seçimlerin iptali ve yeniden yapılması söz konusu olabilir. Hem piyasalar hem de vatandaşlar YSK'nın vereceği kararı yakından takip ediyor. Peki, YSK İstanbul seçimleriyle ilgili karar verdi mi? İstanbul seçimleri yenilenecek mi? İşte, konuyla ilgili ayrıntılar...

YSK İstanbul seçimleriyle ilgili karar verdi mi? İstanbul seçimleri yenilenecek mi?

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin seçim sonuçlarına ilişkin YSK'ya başvuruyapmasının üzerinden günler geçti. İstanbul seçimleriyle ilgili en son kararı verecek olan Yüksek Seçim Kurulu'nun saat 14.30'da olağanüstü itirazları değerlendirmek için toplanması bekleniyor. 

“YSK’NIN VERECEĞİ KARAR BAĞLAYICIDIR”

AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım, teravih namazını dün akşam Tuzla Aydınlı Mahallesi’ndeki Şehit Ömer Öner Camisi’nde kıldı. İstanbul’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturnın, “YSK’nın kararını etkileyip etkilemeyeceğine” yönelik soruya Yıldırım “YSK’nın kararını neyin etkileyeceği, neyin etkilemeyeceğinin değerlendirilmesi bizim işimiz değil. Seçimden hemen sonra partimiz konuyla ilgili tespitlerini, delillerini YSK’ya teslim etti. Zannediyorum onunla ilgili yapılan bütün çalışmalar da tamamlandı. Yarından itibaren bir karar verilmiş olacak. Başından beri söylediğimiz gibi YSK’nın verdiği karar, beğenelim beğenmeyelim bağlayıcıdır. Bu süreç içerisinde YSK’ya yönelik orada görev yapan hakimlere yönelik acımasız eleştirileri de doğru bulmuyorum. Hakimin kararı kanunlardır. Tehditlerle karar değiştirmez. Önündeki kanuna göre kararını verir. Verilecek karar da herkes için bağlayıcıdır. Hayırlısı olsun.” diye yanıt verdi.

Yıldırım, “Genel Başkan Yardımcınız ‘Tekrar seçim olursa adaylar değişmez.’ demişti.” bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? sorusunu ise “YSK’nın kararı henüz belli değil. Dolayısıyla varsayımlarla bir aday üzerinde konuşmak bu aşamada doğru değil.” yanıtını verdi. “Kulislerde dolaşan bilgiye göre yeniden seçim kararı verilirse adaylıktan çekileceğiniz, Devlet Bahçeli’nin, Cumhur İttifakı’nın Süleyman Soylu’yu bu konuda destekleyeceği konuşuluyor” yorumu üzerine ise Yıldırım, “Az önce söylediğim bu soru için de geçerli. Ortada bir karar yokken şahsımla ilgili böyle bir değerlendirmeyi doğru bulmam.” dedi.

Editör: Haber Merkezi