Mütevelli Heyet Üyeleri, Akademik ve İdari personel, öğrenciler ve ailelerin hazır bulunduğu törende açılış konuşmalarını Mütevelli Heyet Başkanı Faruk ÇELİK ve Rektör Prof. Dr. Mustafa PAÇ 'ın yaptığı törende, açılış dersini Prof. Dr. Ömer ULUOĞLU gerçekleştirdi.

Törende konuşan Çelik, Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu, bilimin rehberliğinde siyaset yapılması gerektiğini vurguladı. Çelik, "Güçlü olmak için mutlak surette bilgiyi üreten bir ülke olmak durumundayız. Bilgiyi üretmekle kalmayıp, bilgiyi de kullanan bir ülke olmak durumundayız. Bununla da kalmayıp, bilgiyi teknolojiye dönüştüren bir noktada olma zorunluluğumuz vardır. Bilgi rehber olmalı, bilimin rehberliğinde bir siyasetin başarısız olması söz konusu değildir. Üniversitedeki birikimlerin rehber olma zorunluluğu var. Üniversiteler bilim ve birikimleriyle öne düşmezlerse bir ülkenin kalkınması mümkün değildir" dedi.

Üniversitelerde nicelik kadar niteliğin de önemli olduğunu vurgulayan Çelik, "Kürsüden güç olarak değil, kürsüye güç verirseniz bu dediğimiz tabloyu gerçekleştirebilirsiniz. Her alanda bu böyledir. Bilim alanında da böyledir, siyasette de böyledir. Sizin siyasetçi kimliğiniz varsa ve koltuktan güç alıyorsanız, yapacağınız hizmet yoktur; ama koltuğa güç veriyorsanız bu millete çok büyük hizmet edersiniz" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa PAÇ yaptığı konuşmada “Yüksek İhtisas Üniversitesi, 2013 yılında kurulmuş olup eğitim–öğretim faaliyetlerine 2015 yılında Tıp Fakültesi’nde 51 öğrenci ile başlamıştır. Yeni fakülte, bölüm ve programların açılması için başvurularımızı yaparak büyüme ve gelişme hedefleri istikrarlı bir şekilde devam eden üniversitemiz 2019-2020 Akademik eğitim-öğretim yılında Medikal Park ve Liv Hastaneler grubu ile afiliasyon anlaşması imzalayarak klinik branşlar için de güçlü bir adım atmıştır.” dedi.

 “ Sağlık Eğitiminde Yüksekleri Hedefleyen Üniversite” sloganıyla yola çıkan Yüksek İhtisas Üniversitesi, sağlık bilimlerinde öncü üniversite olmak hedefine ulaşmak için kararlı adımlarla ilerlemekte olduğunu belirtti. Öğrencilere, akademik ve idari personele 2019- 2020 Eğitim-Öğretim yılında başarılar diledi.

Yüksek başarı puanları ile bölüm ve programların yerleşen öğrencilerine Başarı Plaketlerinin takdimin ardından, Tıp Fakültesi Dönem -1 öğrencileri hekimliğe adım attıkları bu önemli günde, başarı temennileri ile Beyaz Önlüklerini giydiler.  

Editör: Haber Merkezi