Yunanistan'ın eski istihbaratçısı Savas Kalenderisis, Türkiye'nin Libya ile MEB ilan etmesinin Yunanistan'ın yenilgisi olacağını söyledi.

Geçmişte Yunanistan’a kabul edilmedikten sonra Kenya’da Öcalan’a sahip çıkan Yunan casus Savas Kalenderidis’in Türkiye düşmanlığı sürüyor.

Türkiye’nin “Mavi Vatan” kavramını hedef alıp Ege’nin “Yunan denizi” olduğunu savunan Kalenderisis, Yunan basınına konuştu. Yunan internet siteleri ve radyolara dedmeç veren Kalenderisis, Türkiye’nin Libya ile Münhasır Ekonomik Bölge(MEB) ilan etmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Yunanistan’ın biran önce Libya üzerinde etki kurması gerektiğini savunan Yunan istihbaratçı, Türkiye’nin Libya’daki Trablus hükümeti ile MEB anlaşması yapmasının Yunanistan için büyük yenilgi olacağını söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na çağrı yapan Kalenderisis “bu olasılığı engellemek için uluslararası arenada çok hızlı davranması gerektiğini” savundu.

Türklerin Mavi Vatan doktrini ile Ege’de ve Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın egemenlik haklarını elinden almaya çalıştığını savunan Kalenderisis, Yunanistan’a yönelik mülteci akışından da Türkiye’yi sorumlu tuttu.

Yunanlar tedirgin
Yunan Hükümeti, Kaddafi sonrası yaşanan sıkıntılardan faydalanarak Libya’ya ait 39 bin kilometrekarelik deniz alanını sahiplenmişti.

Yunanistan’ın bu gasp girişimlerini kabul etmeyen Libya’daki Trablus Hükümeti, Yunanistan’a nota vermişti.

Editör: Haber Merkezi