Mehter müziğini gitarla buluşturarak, mehteranı yeni nesle sevdiren Zafer İşleyen, 2020’ye ‘Deli Gibi’ isimli albümüyle giriş yaptı... Büyük emekler vererek bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Zafer İşleyen, albümünde yeniden düzenlediği Tuna Nehri’ne de yer verdi. İşleyen, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Lale Memmedova ile ‘Nice Yıllara’ isimli eseri birlikte seslendirdiler ve çekimleri İstanbul’da gerçekleşen klip çektiler... Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a, klip çekimlerinde kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Zafer İşleyen, şarkıların tüm müzik platformlarında dinlenebildiğini hatırlattı.

Son zamanlarda tekli albümlerin ön plana çıktığına değinen başarılı sanatçı şunları söyledi: Eser sayısı çok olunca ayrı ayrı çalışma yapmanın maliyeti çok daha yüksek. Onun için albüm yapmak istedim. Benim çalışmalarım, bundan sonra da albüm olarak devam eder diye düşünüyorum.

Müzik alışkanlıklarının zamanla değişebildiğini ancak sanatçıların yeni akımlara göre şekil almaması gerektiğine dikkat çeken İşleyen, “Doğru bildiğini söyleme ve bunu eserlerine dökme zorunluluğu vardır sanatçıların. Bu durum tüm kaygıların ötesinde bir duruş ve varoluş biçimidir” dedi.

ŞEHİTLERİ YAD ETMEK

‘Seni beklerken’, ‘Sızı’ gibi konsept albümleri de olan Zafer İşleyen, ülkücü şehitler için hazırladığı besteleri, ülkücü sanatçılarla birlikte okuduğu ‘Sızı’ albümünün ikincisi için çalışmalara başladığını söyledi. Yakında stüdyo gireceklerini anlatan İşleyen, “Aynı duyguları hissettiğim sanatçı dostlarımla birlikte seslendireceğiz. Yeni kuşaklara şehitlerimizi müzik yoluyla öğretmek adına ‘Sızı 2’yi çok önemsiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi