31 Mart yerel seçimlerinden üzerinden 1 sene geçmesine rağmen Adana’da hiçbir şeyin değişmediği,herşeyin kötüye gittiği,verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediği,hizmetler durup Belediye adeta tatil edilmişitr.

Üretken belediyecilik yerine üretken bahane belediyeciliği ile gündemden düşmeyen CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bahaneler zincirine sürekli yenisini ekliyor.

ADANA'MIZI SİNEĞE TESLİM ETMEYİN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Kara'lar geçen sene Adana’yı etkisi altına alan sivrisinek sorunuyla ilgil ‘Ben o zaman görevde yoktum’diyerek sorumluluğu kendi üzerinden atmaya çalışmıştı.Şimdi 2020 yılının yaz aylarına girmek üzereyken önümüzdeki günlerde bir facia olmaması adına şimdiden gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.Ancak gün geçtikçe şikayetler artmaktadır.Ülke geneli olarak virüs salgınıyla mücadele ederken belediye olarak sizlerde üretken belediyecilik anlayışı ile üzerinize düşeni yapın vatandaşlarımız birde sineklerle mücadele etmesin.

SU İNDİRİMİ

 Vatandaşlarımıza %50 su indirimi yapacağım sözünü siz verdiniz hatta bu konuda beyanatlardada bulunmanıza rağmen daha sonra sözünüzü unuttunuz ve %35’e Cumhur İttifakı olarak zor ikna edildiniz.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2 ay boyunca %50 su indirimi dediniz.Meclisten karar almadan söylediğiniz sözleri yerine getirmediniz.Cumhur ittifakı olarak mecliste bunun %50 ve 3 ay olmasını istediğimizde sizin beyanatlarınıza istinaden mecliste %30 olsun diye ısrarcı oldunuz.Cumhur İttifakı olarak biz ‘Madem yüzde 50 dediniz, yapmıyorsun yüzde 40 olsun’ dediğimizde bu kez ‘30 değil 35 olsun’ dediniz.%50 ile yola çıktınız,%30’da direttiniz.Bizler Cumhur ittifakı olarak %35’e ikna ettik.

İŞÇİ KIYIMI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Kara'lar 31 Mart yerel seçimlerinden önce her platformda belediye başkanı olduğum bir yerde hiç bir kardeşimizi işten atmayacağız,emeği ile çalışan kardeşlerim biz hayatımızın hiç bir anında hiç kimseyi işten atmadık tam tersi sırtında teri eksik olmadan teri kurumadan maaşlarını veririz beyanatlarını defalarca söylemedinizmi.
 
Ancak seçimden hemen sonra alın teri ile ekmekleri için binlerce çalışan işçi kardeşlerimizi kapının önüne siz koymadınızmı.Sonra çıkıp ‘işçi dostu’gibi görünüp siyasi rant elde etmeye çalışıyorsunuz.Üstüne üstlük 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda işten attığınız binlerce emekçi kardeşlerimize mesaj yoluyla bayramlarını kutlayarak onlarla alay ettiniz.

CAMİ ÖNLERİNDE BELEDİYE PERSONELİNİN ELİYLE GAZETE DAĞITTILAR

CHP'li Belediyelerin yeni görevi çalışanlarına Cumhuriyet gazetesi mi dağıtmak!

Propaganda yapmak asla bizim işimiz değil,Ben Adana Büyükşehir belediyesinin başkanıyım.Adana büyükşehir belediyesi ile ilgili bütün haberleri bütün vatandaşlara duyurmakta ayrıca benim görevim diyen siz değil misiniz sayın Kara'lar.

Belediyenin haberlerini vatandaşlara Cumhuriyet gazetesi ile mi duyurmak sizin göreviniz..

Belediyeler siyaset üretme mekanizması değildir.Belediyeler hizmet yeridir.Ama belediye başkanı ve bu işin içinde olan herkes yetkisini kötüye kullanarak görevini kötüye kullanmıştır.Hukuk çerçevesinde de bunun hesabı sorulacaktır.Konuyu yargıya taşınmıştır.

SAHRA HASTANESİ YALANI

Bin yataklı hastane yaptık dediniz.Yaptık dediğiniz yerde hastane yok.Üstüne üstlük genel başkanınıza bile canlı yayında ''Zeydan Kara'lar 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı,bir belediye başkanının yaptığını cumhurbaşkanlığı yapamıyor,becerisizlik bu kadar olur dedirttiniz.Sanırım Genel Başkanınız bile yapılan beceriksizliğin kimde olduğunu anlamıştır da biraz geç anlamıştır.Olmayan bir şeyi  genel başkanınızı sözcü kıldınız.Başta kendinizi,partinizi ve Adana’mızı tüm Türkiye’ye rezil ettiniz. Bu yalan sizin beceriksizliğinizdir.Günlerce oraya eşyalar taşıyarak belediyenin imkanlarını seferber ettiniz. Kamunun kaynaklarını hoyratça kullandınız.

EKMEK DAĞITMA YALANI

22 Nisan’da televizyona çıkıp önce ‘Bizim bedava ekmek dağıtmamıza izin vermediler. Biz de 5 kuruşa satmak zorunda kaldık’ dediniz.2 gün sonra yine aynı televizyonun aynı programına çıkıyorsunuz ‘Vali bey beni aradı. ‘Ben ekmek dağıtımına engel oldum mu’ dediğinde ‘Hayır engel olmadınız’ diyorsunuz. Önce engel oldu yalanını siz ortaya atıyorsunuz. Sonra ‘Kimse engel olmadı’ diye kendi yalanınızı taziye ediyorsunuz. Kendi kendinizi düzeltiyorsunuz.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUNA SALDIRI

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin ülkemiz genelinde olduğu gibi Adana’da da tüm hızıyla devam etmektedir.Alınan tedbirlerden biri de Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu kararları doğrultusunda; İçişleri Bakanlığımızca 22 Mart'ta ülkemiz genelinde öncelikli risk grubunda bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının yasaklanmıştır..Bu uygulamanın ardından gerekli çalışmalar başlatılarak ‘Vefa Sosyal Destek Grubuu oluşturdu.Amacı sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaktır.

Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu Ekipleri, vatandaşlarımıza yetişmek için çalışmalarına devam ederken geçtiğimiz akşam kalabalık bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır.

Emniyet ve savcılık soruşturmasında şahıslardan birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı olduğu anlaşılmıştır.Van'da şehit edilen Vefa sosyal destek grubu personellerinin acısı yaşanırken benzeri bir olayın Adana'mızda yaşanması ve bir siyasi parti temsilcisinin milletimiz için aylardır fedakarca çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu’na saldırı olayının içinde bulunması üzüntü vericidir.Vefa Sosyal Destek Grubuna bu saldırıyı yapanlar milletimize uzanan yardım eline saldırmıştır.

Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor Vefa Sosyal Destek Grubuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

BELEDİYE TATİL EDİLMİŞ! HERKES SUSKUN

1 seneden beri Adana’ya çakılan bir çivi yok,yapılan bir yatırım yok.Uygulanan bir proje yok. Yarım kalan işlerde tamamlanmıyor.Yollar köstebek yuvas.Halk otobüsü sayıları azaltılmış,ekmek sayısı azaltılmıştır.Gariban vatandaşın ücretsiz olmak şartıyla çocuğunu gönderip ders aldırdığı gençlik merkezleri kapatılmıştır,Spor klüpleri kaderlerine terk edilmiştir.Adeta belediye tatil edilmiştir.Üstüne binlerce işçi kıyımı yapılmıştır.Güya hala belediye düzlüğe çıkamamışBelediyeyi resman tatil etmişsiniz.Üstüne borçlanma yetkiside almışsınız,hala mı para yok?

Bu kadarına da pes doğrusu.Geçen dönem işçi maaşları bir iki ay ödenmeyince feryat figan edenler,güya kurt maskesi takıp ağabeylik ablalık yapıyorum gibi görünüp insanları kışkırtanlar,bakın gelinen noktada işçi bir yana devletin belediyeye yolladığı memur maaşı bile gecikmiş ödenmemiş.Neden sesiniz çıkmıyor.Çünkü tuzunuz kuru işleriniz kıyak,tok açın halinden anlamaz.Kişisel hırsınız yüzünden bu kadar kişi mağdur oldu.Bu insanların vebali sizin ve Sn.Karalar’ın üstünde bilesiniz

İsmail Küçükkaya'nın 11.05.2020 sabah programı

Canlı yayında bir izleyicisisnin Zeydan Kara'lardan bu performansını bekliyormuydunuz diye sorusuna vermiş olduğu cevap aynen şudur;

Zeydan Kara'lardan bekliyordum.Büyük projeler istemiyoruz,halka kim uzanacak,fakirin fukaranın yanında kim olacak,kim yardım yapacak.Halka dokunan,okumak isteyen çocuğun yanında olan,karnını doyuramayan çocuğa süt ekmek veren sosyal belediyecilik istiyoruz.

O nedenle şaşırmadım ben diyor İsmail Küçükkaya.

Doğru bizlerde hiç şaşırmadık.Ama ne hikmetse bunların tam tersini yaptı Zeydan Kara'lar.

Kendisine tavsiyemiz bunları Zeydan Kara'lardan değilde Adana'mıza gelsinde kendi görsün.

Sizede hiç şaşırmadık zaten Sn.İsmail Küçükkaya...

Sözlerimie son vermeden önce belirtmek isterim ki ;

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ YAPTIĞINIZ HER YANLIŞIN KARŞISINDA OLACAKTIR

 Kırmızı çizgisi vatan ve millet olan partimiz bu uğurda ateşten gömleği giymeye her zaman gönüllü olacaktır.Sırf milliyetçi olduğu için çıkartığınız binlece işçi kardeşimde bu gömleği seve seve giyer ve giymeyede devam edecektir.

Yalnız gelinen noktada işçi mutsuz,halk mutsuz,esnaf mutsuz ise sizinde suyunuz ısınyor maskeniz düşüyor,oluşturduğunuz suni gündemler tutmuyor demektir Sn.Karalar.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman yaptığınız yanlışların karşısında,mazlumun ve mağdurun yanında olarak Adana’mızın haklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi