Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 25 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili hazırladığı 33 fezleke TBMM Başkanlığına ulaştı. Kamuoyunun sonucunu merakla beklediği fezlekeler, doğal olarak HDP’lilerle ilgili olanlar. Eş Başkan Pervin Buldan ile Hüda Kaya ve Meral Danış Beştaş’ın da bulunduğu 9 HDP’li milletvekili hakkında 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olmak suçundan dolayı hazırlanmış 28 fezleke var. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun, Gara’ya gittiğini açıkladığı Dilan Dirayet Taşdemir’le ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin fezleke henüz Meclise gelmedi. Kısa zamanda gelmesi ve gündeme alınması çok yüksek ihtimal.

TBMM’DE PKK’LI İSTEMİYORUZ

Hazırlanan dosyalar önce Anayasa ve Adalet Komisyonlarından oluşan Karma Komisyonda görüşülecek, sonra da Genel Kurula gelip oylanacak. Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin teröre bulaşmış milletvekilleri ile ilgili tavrı dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde ve gayet net. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günkü grup toplantısı sonrasında, “Süreç neyse bu süreç aynen işleyecektir. Bu konular Meclise gelir, Meclis Komisyonları müzakerelerini yapar. Genel Kurulda da eller hemen iner, kalkar” diyerek AK Parti’nin tavrını açıklamıştı. Sayın Devlet Bahçeli de “Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz. TBMM’de PKK’lı istemiyoruz. Teröristleri kucaklayıp TBMM’ye gelen bölücülere tahammül edemiyoruz” diyerek, HDP’nin bir daha açılmayacak şekilde kapatılması gerektiğini söylemişti. Dolayısı ile bu iki partinin oyları dokunulmazlıkların kaldırılması için fazlasıyla yetiyor.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Önemli olan zilleti oluşturan partilerin, özellikle HDP’nin terörün ta kendisi olmuş milletvekilleriyle ilgili ne diyeceği ve ne yapacağıdır. Zira, mızrak çuvala sığmamaktadır. HDP gibi terörün odağı olmuş bir partinin Mecliste bulunması dahi bu millete bir zulümdür. Hiç kimse bu işi başka yerlere çekmeye, başka anlamlar yüklemeye uğraşmasın. Her şey ortadadır. Bu fezlekelerin Gara’daki kahpelikten sonra gündeme gelmesinde bir yanlışlık yoktur. Gara’da yaşananlar Türkiye’nin bu terör örgütüne ve destekçilerine artık tek bir gün bile tahammül edemeyeceğini, ivedilikle bu katil teröristlerin her nereye kaçarlarsa kaçsınlar bulunup yok edilmeleri gerektiğini bir defa daha ortaya koymuştur. Bu da yetmiyor, kravatlı teröristleri de bu kararlılığa dâhil etmek zorundayız. Onların da yaptıklarının hesabını hukuk önünde vermeleri şarttır. Mesele budur ve son derece haklı ve yerinde bir iş yapılmaktadır.

CHP, PKK’YA CAN SUYU OLUYOR

Hiç lafı uzatmaya gerek yok. Fezlekelerin Meclise gelmesinden ve kabul edilmesinden rahatsızlık duyanlar bu katillerin suç ortaklarıdır. CHP bu suç ortaklığına ne yazık ki uzun zamandır dâhil olmuştur. Fezlekelerin görüşülmesi ve oylanması sırasındaki tavrı bu kirli ortaklığa daha ne kadar devam edeceğini bir defa daha Türk milletine gösterecektir. Gara’daki kahpeliği bile görmezden gelip üzerini örtmek ve dikkatleri başka yerlere çekmek için çırpınan bir CHP’den bahsediyoruz. Hiçbir bahane kalmamıştır. HDP ile kurulan kirli ortaklığı, Türkiye’nin varlığı, birliği ve geleceğine tercih eden CHP kuvvetle muhtemeldir ki, yine ipe un serecek, yine yanlış tarafta duracak, yine PKK terör örgütüne can suyu vermekten geri durmayacaktır. Bütün bunları yapıyor, PKK-HDP ile ortaklık kuruyor ve bu kanlı teröristlere arka çıkıyorlar, sonra da dönüp CHP’nin terörün içindeymiş gibi gösterildiğini söyleyerek yakınıyor ve şikâyet ediyorlar. Biz CHP’yi olmayan bir yerde göstermiyoruz, olanı söylüyor, yaptığını anlatıyoruz. CHP de ısrarla bizim söylediklerimizin, yazdıklarımızın doğru ve haklı olduğunu ispat ediyor.

İP KIVRANIP DURUYOR

Zilletin diğer ortağı İP’in durumu da CHP’den çok farklı değil. Terör odağı HDP ile ortaklığı artık anlatamıyorlar. Kıvranıp duruyorlar. Her kafadan bir ses çıkıyor. Genel Başkanları bir gün çıkıp kravatlı terörist Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyip kahvaltı davetlerinde bulunuyor, sonra Türk milletinin gazabını görünce ya susuyor veya önceki söylediklerini inkâr edip sureti haktan görünmeye çalışıyor. Baş böyle olunca diğerleri de onu takip ediyor. Biri çıkıp HDP’ye meydan okuyor, arkasından gelen onu düzeltip durumu idare etmek için kırk dereden su getiriyor. Fezleke oylamalarında da benzer şeylerin yaşanacağı anlaşılıyor. Kararı kendileri değil de İP’in asıl sahipleri verdiği için onlara vaziyet almak kalıyor.

TERÖR BİTERSE, HDP ZATEN BİTER

Fezlekelerin Meclise gelmesi ile birlikte televizyonlarda saatler süren içi boş tartışmalar yapıldığını gördük. HDP’nin oylarını paylaşmaya çalışanları ibretle izledik. HDP’nin varlık sebebi terördür. HDP’yi terörden ayrı görmek mümkün değildir. Terör biterse, normalleşme sağlanırsa HDP diye bir şey zaten kalmaz, kalanlar da mutlaka bu millete hesap vereceklerdir. Hiç kimse meraklanmasın, HDP baskısından kurtulan, PKK tehdidini geride bırakan ve kendi iradesi ile oy veren seçmenin tercihi birlik ve beraberlikten yana olacaktır.