Bayramın ilk gününde bankalarda eft, havale ve diğer bankacılık işlemlerini yapacaklar merakla bankalar açık mı, çalışıyor mu? sorusuna cevap arıyor. Resmi tatillerde çalışmayan Akbank, Ziraat Bankası, Garanti, İş Bankası ve Vakıfbank bu bayram çalışıyor mu?  Bankaların tamamı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca açık olup olmayacağı belli oldu. 

Bankalar bugün açık mı

BAYRAMDA BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

Bayramda bankalar işlem yapmayacak. 12 Mayıs öğleden sonra yapılan online işlemler ise 18 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü 13 Mayıs Perşembe gününe denk gelirken banka çalışma saatleri merak konusu oldu. Gün para çekme ve para yatırma dahil birçok işlem için bankalarda içi olanlar "Bugün bankalar açık mı?" sorusunun cevabını araştırıyor. Resmi tatilin hafta içine denk gelmesi dolasıyla bankalar çalışmayacak. Dolayısıyla hem Ramazan bayramı nedeniyle resmi tatil olması hem de sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bankalar geçtiğimiz 13-14-15 Mayıs tarihlerinde açık olmayacak.

Bankalar bugün açık mı

BAYRAMDA HAVALE VE EFT YAPILIR MI?

Arefe günü resmi kurumlar yarım gün çalışacak. Öğleden sonra Ramazan Bayramı tatili başlayacak. Kamu personelleri 10-11 Mayıs'ta tam gün, 12 Mayıs'ta yarım gün idari izinli olacak. Dolayısıyla EFT gibi bankacılık işlemleri bulunan özel ve tüzel kişilerin bu işlemlerini 12 Mayıs Çarşamba günü 12:00'dan önce tamamlaması gerekiyor. 12 Mayıs öğleden sonra yapılan online işlemler ise 18 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Editör: Haber Merkezi